back to top

Zagorje: Proslava sv. Luke s bogatim programom nakon misnog slavlja OŠ Franice Dall’era

Blagdan svetog Luke bit će proslavljen u Zagorju u srijedu, 18. studenog svetom misom u župnoj crkvi, ali i događajima nakon svete mise u organizaciji djelatnika i učenika škole u Viru.

Sveta misa počinje u 11 sati. Nakon svete mise Osnovna škola Franice Dall’ra će predstaviti projekt koji je nastao iz Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i BiH. Riječ je o projektu pod naslovom ,,Naš vrt-izvor saznanja i razlog ostanka na ognjištu”.

„S nama će biti i naši partneri, a to su učenici i djelatnici Osnovne škole Budrovci iz Đakova. Taj dan ćemo u crkvenom dvorištu obilježiti i manifestaciju ,,Dan kruha i zahvalnosti”. Osim izložbe peciva, voća, povrća i starih predmeta, imat ćete priliku pogledati i poslušati kulturni program dviju partnerskih škola iz Hercegovine i Slavonije. Uz sve to, možete nabaviti i proizvode nastale iz našeg projekta“, kazali su nam iz Osnovne škole Franice Dall’era Vir.

Inače, projekt pod nazivom ,,Naš vrt – izvor saznanja i razlog ostanka na ognjištu” je projekt s kojim je osnovna škola u Viru uspješno aplicirala na javni poziv Vlade Republike Hrvatske. Podsjetimo, projekt škole ,,Naš vrt – izvor saznanja i razlog ostanka na ognjištu” našao se među 70 najboljih odabranih projekata i u vrijednosti je od 17. 873 eura. Također,  prekogranični partner škole u Viru je Osnovna škola Budrovci iz Đakova. Riječ je o projektu kojim se nastoji učenicima pokazati na koji se način priroda može iskoristiti i eventualno kapitalizirati za buduće poslove proizvodnje prirodnih proizvoda. Također, projekt će tijekom trajanja aktivno uključiti djecu ove škole u različite aktivnosti kroz učenje o mogućnosti stvaranja posla, a koristeći znanja iz biologije i kemije, ne samo kroz teoriju nego i praksu. Školu kroz projekt očekuje i opremanje različitom potrebnom opremom koja će ostati u trajnom vlasništvu, tako da će ova nova znanja osim trenutnih učenika dobiti i buduće generacije. Budući da škola u Budrovcima već u svom radu ima jako dobre programe ovakvog načina učenja i rada s djecom, iz škole u Viru su nam ranije kazali da očekuju da će im škola u Budrovcima biti izvrstan partner i primjer u unaprjeđenju nastave. Projekt starta s obradom lavande, a onda će i druge vrste aromatičnih biljki koje djelatnici škole planiraju s učenicima posaditi u dvorištu škole doći na red obrade i prerade. 

Objava Zagorje: Proslava sv. Luke s bogatim programom nakon misnog slavlja OŠ Franice Dall’era pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO