back to top

36. sjednica Vlade ŽZH održana u Posušju

36. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke održana je u četvrtak 4. svibnja u Posušju pod predsjedavanjem predsjednika Vlade ŽZH Predraga Čovića. 

Na sjednici Vlada je donijela Odluku o otvaranju posebnog transakcijskog računa u okviru Jedinstvenog računa riznice za sredstva za projekt Marketinški okvir za održivi razvoj kulturnog turizma „#RomansWineDanube“. U skladu s potpisanim Ugovorom kojim je odobren projekt iz programa Dunavski transnacionalni program 2021. – 2027., potrebno je otvoriti podračun u sklopu Jedinstvenog računa riznice, kako bi se sredstva mogla realizirati za vrijeme trajanja Ugovora (30 mjeseci)

Vlada je donijela i Odluku o donošenju Plana utroška sredstava „Tekući prijenosi za objekte vodnog gospodarstva“ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu, za sredstva koja se nakon provedene procedure javnog prikupljanja aplikacija putem Javnog poziva izdvajaju za sufinanciranje projekata vodnog gospodarstva. Donesena je i Odluka o izdvajanju sredstava jedinicama lokalne samouprave s pozicije „Tekući prijenosi za objekte vodnog gospodarstva“ utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu, koja se izdvajaju jedinicama lokalne samouprave podjednako za sufinanciranje projekata vodnog gospodarstva. Donesena je i Odluka o raspisivanju i provedbi Javnog natječaja za izbor i imenovanje Upravnog vijeća Zavoda za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke. Vlada je donijela i Odluku o davanju suglasnosti na Odluku o otpisu stalnih sredstava Zavoda za zdravstveno osiguranje Županije Zapadnohercegovačke, kao i Odluku o kriterijima za izbor i imenovanje člana Upravnog vijeća Javne ustanove Zavod za odgoj i obrazovanje, kojeg bira i imenuje Vlada te Odluku o davanju suglasnosti na Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu Županijskog arhiva.

Usvojena izvješća o radu

Na sjednici Vlada je usvojila Izvješće o radu Povjerenstva za upravljanje oduzetom imovinom za 2023. godinu, kao i Izvješće o radu Stručnog povjerenstva za polaganje ispita općeg znanja za 2023. godinu, priopćeno je iz Vlade Županije Zapadnohercegovačke. 

Objava 36. sjednica Vlade ŽZH održana u Posušju pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO