VLADA HNK: UPLAĆENO 2.594.772,10 KM ZA NABAVKU UDŽBENIKA

Nakon što je Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona na sjednici održanoj 6. decembra, a na prijedlog resornog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, usvojila Informaciju o zaključenim ugovorima s izabranim ponuđačima te Odluku o odobravanju i utrošku dijela novčanih sredstava utvrđenih Izmjenama i dopunama Budžeta HNK za 2022. godinu sa pozicije „Grant školama za nabavku udžbenika“, danas je Ministarstvo finansija školama uplatilo iznos od 2.594.772,10 KM. 

Uplaćena sredstva škole će doznačiti izabranim dobavljačima. Time će biti realizovan najveći dio vladina projekta  nabavke besplatnih udžbenika za učenike svih 9 razreda osnovnih škola u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

„Izražavam zadovoljstvo da smo današnjom uplatom završili jedan iznimno značajan projekat na koji sam lično, ali i cijela Vlada, ponosan. Podsjetit ću, škole su provele potrebne procedure, a Vlada je osigurala sredstva kako bi svih 16.195 učenika naših osnovnih škola dobilo besplatne udžbenike. Na ovaj smo način postigli dva vrlo važna cilja: značajno rasteretili jedinice lokalne samouprave ovih troškova i, što je puno važnije, troškova rasteretili porodice koje imaju djecu u osnovnoj školi.“ rekao je premijer Herceg. 

radiokonjic.ba/vladahnk

20.12.2022.

radiokonjic.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

DOBRO vam hladno i razmjerno vedro nedjeljno jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je minus 4 stupnja, puše bura i hladnoća...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo