Sud prihvatio žalbu tužiteljstva u slučaju Buntić, ponovno se odlučuje o pritvoru

Ponovno će se odlučivati o pritvoru za Denisa Buntića kojeg je prošli petak za nasilje u obitelji rijavila supruga Klara Buntić.

Žalba Županijskog tužiteljstva ŽZH je uvažena, Rješenje Općinskog suda u Ljubuškom ukinuto i predmet je vraćen sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanje, rekao je Josip Aničić, tužitelj Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg – govoreći o slučaju Denisa Buntića koji je prijavljen za nasilje u obitelji, a za kojeg je Tužiteljstvo tražilo pritvor.

Ljubuški opet odlučuje o pritvoru

Podsjetimo, sud u Širokom Brijegu odbio je zahtjev za izuzećem suda u Ljubuškom u slučaju Denisa Buntića. Sudsko vijeće Županijskog suda u Širokom Brijegu kojim je predsjedavao Franjo Ravlija u srijedu je odbacio zahtjev Općinskog suda u Ljubuškom za delegaciju stvarno nadležnog suda za postupanje u tom predmetu.

Zahtjev Općinskog suda u Ljubuškom je odbačen zbog činjenice da je prijedlog za, praktično, izuzećem podnio predsjednik Izvanraspravnog vijeća, koji za to nije ovlašten.

Iz Tužiteljstva ZHŽ su u utorak naveli da su žalbu uložili zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka i zbog pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Predloženo je da Izvanraspravno vijeće nadležnog suda uvaži žalbu, pobijano rješenje ukine i predmet vrati sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanje ili pak da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor, rečeno je iz Tužiteljstva ZHŽ.

Razlozi za određivanje pritvora su, kako su ponovili, opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na iste i opravdane bojazni da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

Sloboda kretanja Denis Buntić je u protekli petak prijavljen za nasilje u obitelji, kada je pretukao suprugu Klaru, u njihovoj obiteljskoj kući u kojoj su živjeli s devetomjesečnim sinom.

Tijekom pretresa kuće, pripadnici Policijske uprave Ljubuški su pronašli cijeli arsenal oružja, automatske puške, pištolje, zolje, lovačko oružje, streljivo.

Odvjetnik Klare Buntić rekao je za Dnevnik Nove TV što očekuje od žalbe na odluku da se Buntića ne pritvori.

Nadam se da možemo očekivati odluku jako brzo s obzirom na to da izaziva veliki stres kod klijentice i ona je sklonjena kod svoje majke. Svakodnevno se čujemo, pratimo stanje i to je to, rekao je odvjetnik Adi Tvrtković, koji se nada pozitivnom ishodu oko odluke o žalbi.

Ona bi bila slobodnija za kretanje, ovako se pribojava izaći iz kuće, zaključio je Tvrtković, prenosi Bljesak.info.

Post Sud prihvatio žalbu tužiteljstva u slučaju Buntić, ponovno se odlučuje o pritvoru je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO