Reakcija Doma zdravlja Tomislavgrad na tekst „Magareća klupa: Mali prst lijeve ruke“

Uprava Doma Doma zdravlja Tomislavgrad reagirala je na tekst našega suradnika i kolumniste Bože Krajine koji je objavljen prošle subote, 11. lipnja pod nazivom: „Magareća klupa: Mali prst lijeve ruke“.
Navedenu reakciju prenosimo u cijelosti: 
“Dana 11. lipnja 2023. godine, na svojoj web stranici objavili ste tekst „Magareća klupa: Mali prst lijeve ruke“, autora Bože Krajine. Kako bi imenovani, a i ostali koji su pročitali ovaj tekst imali predodžbu o poslovanju, odnosno radnom vremenu naše zdravstvene ustanove Doma zdravlja Tomislavgrad, upućujemo Vam demantij navedenog teksta. 
Krenimo redom!
Dom zdravlja Tomislavgrad zdravstvena je ustanova primarne zdravstvene zaštite, koja u svom redovitom poslovanju obavlja primarnu i specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu.
Odlukom o rasporedu početku i završetku radnog vremena u Domu zdravlja Tomislavgrad, broj: 252/3-1/23, od 16.3.2023. godine, utvrđeno je da Dom zdravlja Tomislavgrad neprekidno pruža zdravstvenu zaštitu i to radom u jednoj, dvije ili više smjena, dvokratnim radnim vremenom, prilagođavanjem radnog vremena, pripravnošću, dežurstvima i iznimno radom po pozivu. 
Radno vrijeme Ustanove započinje u 7:00 sati i završava u 15:00 sati osim za radna mjesta, službe i unutarnje ustrojbene jedinice za koje je navedenom Odlukom drugačije određeno. 
Rad je drugačije određen u slijedećim službama: 
1. SLUŽBI ZA HITNU MEDICINU
– svakim danom od 0-24 h
2. STOMATOLOŠKOJ SLUŽBI (od ponedjeljka do petka)
– I smjena od 07:00 – 15:00
– II smjena od 14:00 – 22:00
3. SLUŽBI ZA RADIOLOŠKU DIJAGNOSTIKU (od ponedjeljka do petka) 
– I smjeni od 07:00 – 13:00 
– Međusmjeni od 09:00 – 15:00
– II smjeni od 13:00 – 19:00  
Rad u Službi za radiološku dijagnostiku rad je organiziran kroz petodnevni radni tjedan, od ponedjeljka do petka. Navedena služba ne radi neradnim danima, vikendima i blagdanima, ali dežurni liječnik koji radi u Službi za hitnu medicinu može pozvati bilo kojeg zdravstvenog djelatnika, pa i RTG inženjera/RTG tehničara radom po pozivu. Kada se ne radi o hitnom slučaju, a poziva se djelatnik izvan redovnog radnog vremena, neradnim danima, vikendima i blagdanima, pacijent sudjeluje u pokriću dijela troškova zdravstvene zaštite, što je sukladno članku 62. Zakona o zdravstvenoj zaštiti F BiH („Službene novine F BiH, broj: 6/10 i 75/13) i članku 42. Zakona o zdravstvenoj zaštiti Hercegbosanske županije („Narodne novine HBŽ, broj: 11/05 i 10/22).
Stoga nije točan navod u tekstu da „rendgen u prijepodnevnim satima ne radi, a popodne radi, ali se plaća, četrdeset ili šezdeset maraka“.
Ovim putem apeliramo na naše žitelje da olako ne objavljuju razne tekstove i svoje osvrte na lokalnim stranicama, jer se takvim činom zbunjuje javnost i naš Dom zdravlja kategorizira kao institucija koja svojim poslovanjem pacijenta stavlja u drugi položaj, što nikako nije istina. Naime, javnost treba biti upoznata da su ovakvim brojem usluga i širinom spektra zdravstvenih usluga prethodile godine rada i pronalaženje rješenja reguliranih Ugovorom o pružanju usluga zdravstvene zaštite, koji Dom zdravlja Tomislavgrad potpisuje sa Zavodom za zdravstveno osiguranje Hercegbosanske županije. O ovome svjedoči veliki broj zdravstvenih usluga za koje su pacijenti oslobođeni plaćanja zdravstvenih usluga, a što su i sami osjetili početkom tekuće godine. 
Dom zdravlja Tomislavgrad će i dalje aktivno raditi na poboljšanju sustava zdravstvene zaštite, a sve kako bi naši pacijenti bili zadovoljni.” – navodi se u reakciji Uprave Doma zdravlja Tomislavgrad.
Tomislavcity

Objava Reakcija Doma zdravlja Tomislavgrad na tekst „Magareća klupa: Mali prst lijeve ruke“ pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO