REAGIRANJE planinara Marijana Đikića na tekst Dženada Džine objavljen u Klix.ba: “Džini sam otkrio lokaciju na Čvrsnici gdje je pao avion iz 2. svjetskog rata, a on gradi svoju priču!”

Danas nam se javio poznati duvanjski planinar Marijan Đikić Manje  reagirajući na priču koju je pročitao na portalu Klix. ba, izražavajući svoje razočaranje novinarom Džinom koji je izigrao njihov dogovor.
OŽIVIO ZABORAVLJENU PRIČU

 

Jedinstveno otkriće bh. fotografa: Na Čvrsnici našao borbeni avion iz Drugog svjetskog rata

 

Naime, Đikić je, planinareći po Čvrsnici prije četiri godine, pronašao i snimio dijelove britanskog zrakoplova koji je pao u 2. svjetskom ratu. Fotografije je objavio na svom FB profilu.

Nakon nekog vremena o svom otkriću i fotografijama dijelova zrakoplova s Čvrsnice ispričao je novinaru Dženadu Džini iz Jablanice, otkrio mu lokaciju i dogovorili se kako će zajedno otići na Čvrsnicu i to snimiti, a kada je Marijan Đikić danas pročitao tekst na Klix (objavili smo ga crveno označeno) iznenadio se:

“Ma nije meni što je on objavio priču, nego što je prekršio naš dogovor da na Čvrsnicu odemo zajedno, a on je otišao sam, nije mi se ni javio, baš sam razočaran…”, kaže nam danas Marijan i pokazuje fotografije s Čvrsnice koje je snimio i objavio 2019. godine.

Marijana Đikića Manju razumijemo, razumijemo njegovo razočaranje, imali smo nekoliko sličnih iskustava, ali ne razumijemo ljude, posebice novinare, koji (zlo) upotrijebe nečiju naivnost i povjerenje?!

www.tomislavnews.com/Ljuba

www.tomislavnews.com

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO