back to top

Publika uživala u humanitarnom glazbenom spektaklu uz rekordan broj izvođača

Humanitarno-glazbena manifestacija „Blatničke note dobrote“ na čelu s Matom Bulićem, postala je sinonim okupljanja ljudi koje povezuje zajednički cilj – iskazivanje podrške potrebitima i pružanje konkretne pomoći lokalnoj zajednici. Tako je bilo i sinoć na platou crkve sv. Franje u Donjoj Blatnici, gdje su se okupili mnogobrojni posjetitelji kako bi uživali u nastupu Mate Bulića i rekordnog broja njegovih estradnih prijatelja.

Ovogodišnje „Blatničke note dobrote“ održane su pod visokim pokroviteljstvom dr. Dragana Čovića, predsjednika Hrvatskog narodnog sabora BiH, a okupile su rekordan broj izvođača, ali i rekordan broj uglednika iz društvenog, političkog, crkvenog, kulturnog i javnog života iz cijele BiH i RH te rekordan broj posjetitelja koji su s osmjehom na licu i radošću u srcu podržali humanitarne nakane organizatora koncerta.

Na početku sinoćnjeg višesatnog koncerta sve nazočne pozdravio je i blagoslovio fra Marinko Šakota, župni vikar župe sv. Stjepana Prvomučenika – Čerin, dok je okupljenima dobrodošlicu također poželio Marin Radišić, načelnik općine Čitluk.

– Drago mi je da sam večeras na Blatničkim notama dobrote. Organizatori ovog koncerta na čelu s Matom Bulićem zaslužuju veliku čestitku na svemu što rade zadnjih deset godina. Hvala svima koji su dali doprinos da se i ove godine održi koncert. Hvala svima vama koji ste došli ovdje i kupovinom ulaznica također dali doprinos. Važno je istaknuti da Blatničke note dobrote imaju humanitarni karakter te da se svake godine, od prihoda koji se ovdje ostvare, dio uplati u humanitarne svrhe. Ugodno se osjećajte. Dobro se provedite i ponesite lijepe uspomene iz naše Blatnice, i naravno dođite nam i dogodine – poručio je Marin Radišić, načelnik općine Čitluk.

Tijekom svog prvog, od sinoćnja dva pojavljivanja na pozornici, sve nazočne na ponovni dolazak pozvao je i Mate Bulić, koji je obećao kako će u svojoj Blatnici nastupati sve dok ga zdravlje bude služilo. Također, Bulić se zahvalio svojim estradnim prijateljima koji su izdvojili vrijeme kako bi u Blatnici priredili feštu za pamćenje, a već smo kazali kako je na blatničkoj pozornici sinoć nastupio rekordan broj izvođača.

Uz domaćina Matu Bulića, vrhunskoj zabavi svoj doprinos su dali: Zlatko Pejaković, Dalmatino, Frano Pehar, Ante Cash, Tiho Orlić, Ivana Marić, Dražen Žanko, Pero Panjković, Šima Jovanovac, Johny Gitara, Dukati – Široki Brijeg, Trio gušt, Stjepan Jeršek Štef, Jozo Vučić, Drvosječe, Narodni dar, Pero Strukar – Viteška lola, Ivan Mandić, Ivan Martić Ivica, Udruga “Jozo Penava” Vitez, Zdravko Ćurić, Klapa “Grga” Posušje, Mate Milićević, Antonio Čarapina, Grupa Gabriel i muška pjevačka skupina HKUD sv. Marko Vionica, a program velikom humanitarnog spektakla vodio je Dalibor Petko.

Prihod od ovogodišnjih Blatničkih nota dobrote namijenjen je za obnovu Doma kulture u Blatnici, kao i za pomoć najpotrebitijima s područja općine Čitluk. Valja napomenuti kako je Organizacijski odbor koncerta kroz protekle godine pomogao veliki broj projekata i humanitarnih organizacija u domovini i inozemstvu, kao i da Mate Bulić i Organizacijski odbor gaje posebno prijateljske odnose s Udrugom Susret koja okuplja djecu i mlade s poteškoćama u razvoju, njihove roditelja i prijatelje, čiji članovi su nazočili i sinoćnjem koncertu.

U završnom nastupu sinoćnjih Blatničkih nota dobrote, Mate Bulić najavio je kako će se sljedeći ovakav humanitarno-glazbeni spektakl u Blatnici održati 12. kolovoza 2024. godine.

The post Publika uživala u humanitarnom glazbenom spektaklu uz rekordan broj izvođača appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO