back to top

Najava: Grudska biciklijada 2024.

U nedjelju 19. svibnja 2024. godine u organizaciji Biciklističkog kluba Grude uz podršku općine Grude održat će se “Grudska biciklijada”.

Okupljanje i start biciklista je u 14 sati kod crkve sv. Kate u Grudama.

Staza Biciklijade polazi ispred grudske ljepotice crkve Svete Kate uz policijsku, medicinsku pratnju i vozilo za slučaj kvarova, Vinarije Matiša na Višnjici gdje će biti prva točka za okrjepu i kušanje kapljice vina, nakon toga Biciklijada se vozi kroz centar Gruda i nastavlja prema Sovićima i Gorici.

Konjički klub Stina u Sovićima je iduće mjesto gdje će Grudska Biciklijada zastati na osvježenje i kratko upoznavanje s bogatim aktivnostima Konjičkog kluba, nastavak vodi do Gorice, crkve Svetog Stipana, nove i stare crkve, bogatog arheološkog nalazišta i Franjevačke arheološke zbirke sv. Stjepana na kratko stručno predavanje.

Nastavak Biciklijade vodi do nadaleko poznatog prelijepog jezera Krenica u Imotsko-Grudskom polju, jezero koje nikad ne presušuje, nastavak ide pored rodne kuće Andrijice Šimića, o čijoj slavi i poštenju ne treba trošiti puno riječi.

Stazama kroz grudsko polje dolazimo do Gruda, gdje će u grudskom Parku hrvatskih branitelja biti priređen ručak za sve sudionike.

Sudjelovanje na biciklijadi je na vlastitu odgovornost te je primjerena svim uzrastima.

Biciklisti s cestovnim biciklima završni dio rute voziti će posebno.

Još jednom naglašavamo kako je ruta po kojoj će se voziti Biciklijada potpuno primjerena za sve bicikliste, bicikliranje laganim tempom s dovoljnim brojem mjesta za odmor! Ukupna dužina Biciklijade je oko 40 km.

Post Najava: Grudska biciklijada 2024. je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO