Prve slike: Ovo je bazen u kojem će Lana plivati…

Prvi građevinski radovi na lokaciji za zdanje budućeg olimpijskog bazena u Mostaru, trebali bi početi u četvrtak, 25. augusta, saznaje portal StarMo.

Nakon što rano ujutro građevinske mašine krenu sa čišćenjem i uređenjem prostora, lokaciju na prostoru Južnog logora će obići i premijer Federacije BiH Fadil Novalić sa saradnicima i predstavnicima Grada Mostara.

Vlada FBIH je nedavno odobrila 8 miliona maraka za izgradnju olimpijskog bazena, ali to nije ukupna cijena koštanja, obzirom da projekat uključuje – osim dva zatvorena bazena – i izgradnju pratećih sadržaja, ali i odgovarajućeg hotela.

Portal StarMo ekskluzivno je objavio kompjuterske grafike budućeg izgleda zatvorenog olimpijskog bazena u Mostaru, čija se gradnja čeka već decenijama.

Priča o izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru posebno je dobila na zamahu nakon sjajnih rezultata mlade mostarske plivačice Lane Pudar. StarMo saznaje da postoje planovi i ideje da se, osim olimpijskog bazena, u budućnosti gradi sa druge strane Neretve poseban aqua-park, a cijeli kompleks bi bio uvezan mostom preko rijeke.

Procjenjuje se da bi izgradnja olimpijskog bazena u Mostaru mogla trajati oko dvije godine.

(StarMo.ba)

Prve slike: Ovo je bazen u kojem će Lana plivati… Mostarski.ba.

mostarski.ba

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo