Prvak Hrvatske – Filip Kozina izborio pravo nastupa na Ekipnom prvenstvu Europe

Ekipno atletsko prvenstvo Hrvatske za senior i seniorke održano je proteklog vikenda na stadionu Mladosti u Zagrebu. Ovo prvenstvo ujedno je bilo izborno natjecanje za reprezentaciju Hrvatske koja će nastupiti na Ekipnom prvenstvu Europe od 20. do 22. 06. 2023. godine, a osvojivši prvo mjesto u troskoku (15.22 m) Filip Kozina izborio je pravo nastupa za seniorsku reprezentaciju Hrvatske.

Kozina, član AK Brotnjo, tako je izborio pravo nastupa u Poljskoj, a njegove mlađe kolege istog vikenda bile su uspješne na Prvenstvu BiH za dječake i djevojčice U16.

prvak hrvatske – filip kozina izborio pravo nastupa na ekipnom prvenstvu europe

Najuspješniji su bili Lucija Lorena Primorac i Luka Kordić koji su postali državni prvaci. Lucija je to napravila u disciplini troskok sa novim osobnim rekordom od 10.87 m, dok je Luka postao prvak u disciplini skok u Vis također sa osobnim rekordom od 165 cm. Luka je osvojio i treće mjesto u disciplini troskok – poručili su iz AK Brotnjo.

prvak hrvatske – filip kozina izborio pravo nastupa na ekipnom prvenstvu europe

 

 

 

The post Prvak Hrvatske – Filip Kozina izborio pravo nastupa na Ekipnom prvenstvu Europe appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO