PROBIJENI SVI ROKOVI Otežano poslovanje zbog rekonstrukcije ceste koja predugo traje (dionica Čekrk – odvajanje za Aluminij

Rekonstrukcija iznimno prometne ceste u mostarskom naselju Rodoč, dionica Čekrk – odvajanje za Aluminij, prva faza, započelo je 22.02.2023. i sve do sada vidljivo je jedino da je taj prometno važan put i dalje kaotično raskopan i bez konkretne alternative za vozače koji tuda prolaze, a posebno za kompanije koje se nalaze u samom ”epicentru” radova.

Prilikom izvođenja radova vozila su u početku bila usmjeravana s kružnog toka u Koloniji, kako bi koristila zaobilazni put kroz Rodoč, a u novije vrijeme je obratno, usmjeravaju su vozila koja u pravcu Mostara dolaze iz pravca Avijatičarskog mosta i Aluminija, odnosno s drugog kružnog toka.

Oni koji su svakodnevno upućeni voziti ovom cestom, već su odavno rezignirali, jer svaki dan dva puta će ih dočekati različito stanje – jedna je situacija prilikom dolaska na posao, a druga prilikom pokušaja povratka prema Mostaru.

Uoči početka radova Grad Mostar je objavio kako je ovaj posao, vrijedan 1,56 milijuna KM, dobio JV KTM Brina & Građevinar iz Posušja.

Rok za izvođenje radova trebao je biti 45 dana od uvođenja izvođača radova u posao.

“Izvođač radova izraditi će plan regulacije prometa koji će omogućiti sigurno i efikasno odvijanje prometa prilikom izvođenja radova, a također i sigurnost radnika koji izvode radove”, priopćeno je u to vrijeme iz Grada Mostara.

PROBIJENI SVI ROKOVI Otežano poslovanje zbog rekonstrukcije ceste koja predugo traje (dionica Čekrk – odvajanje za Aluminij

Koliko je dana između kraja veljače i listopada, nije teško izračunati, ali zasigurno je to znatno više od predviđenih 45 dana.

Iako rekonstrukcija ove važne ceste u konačnici može donijeti velike koristi poslovnim subjektima, smatramo kako je u proteklih sedam mjeseci većini kompanija na ovom području iznimno otežano poslovanje, trgovinama i pružateljima usluga značajno je opao promet, a o svakodnevnoj opasnosti da vozila budu oštećena, da se i ne govori.

Također, u vrijeme najvećih ljetnih vrućina, posljedično su se javljali dugotrajniji nestanci vode u kompanijama koje upošljavaju veliki broj radnika.

Pozivamo u ime članova Asocijacije poduzetnika Hercegovine, ali i u ime građana Mostara i okolnih mjesta, da se ovi radovi ubrzaju i okončaju prije sezona jesenjih kiša, pogotovo prije prvih zimskih dana, priopćeno je iz te asocijacije.

PROBIJENI SVI ROKOVI Otežano poslovanje zbog rekonstrukcije ceste koja predugo traje (dionica Čekrk – odvajanje za Aluminij Dnevni.ba.

dnevni.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO