back to top

Posuški osnovci sudjelovali na Danu znanosti

Učenici 8. i 9. razreda OŠ Ivana Mažuranića Posušje u pratnji nastavnica Marijane Krsmanović i Mile Spajić, u četvrtak 7. prosinca 2023. godine sudjelovali su na Znanstvenom danu kojeg organizira Agronomski i prehrambeno- tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru u suradnji sa Sveučilištem prirodnih znanosti iz Praga i Agromediteranskim fakultetom Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru.

Znanstveni dan je organiziran s ciljem popularizacije znanosti u raznim znanstvenim područjima poput ekologije, biotehnologije, zoologije i prehrambene tehnologije. Učenici su posjetili laboratorij za prepariranje kukaca, sudjelovali u mikroskopiranju s trajnim biljnim i životinjskim preparatima, imali mini nutricionističko savjetovanje, senzornu analizu sokova, naučili puno toga o medu, mikrobilju, svježe prešanim uljima, degustirali različite proizvode, vidjeli kako se izrađuje prirodna kozmetika te sudjelovali u ESCAPE labu za znatiželjne.

Budući da su naši učenici pokazali veliko zanimanje za ovakav oblik terenske nastave, uvjereni smo kako je to siguran pokazatelj da je znanost naša budućnost i neprocjenjiva investicija. Svi posjetitelji su dobili po neku sitnicu kako bi im u sjećanju ostao ovaj dan, a osmijeh na njihovim licima dao je potvrdu da su organizatori i ove godine odradili odličan posao

Objava Posuški osnovci sudjelovali na Danu znanosti pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO