Poskok kup u Posušju okupio preko 300 natjecatelja

Preko 300 natjecatelja iz 20 klubova iz Hrvatske, Srbije i BiH uspješno se predstavilo u subotu trećem Međunarodnom natjecanju u taekwondou Poskok Kup 2023. koji se održao u Posušju u sklopu Posuškog lita.

Mnoštvo djece predstavilo se u gradskoj športskoj dvorani u tri taekwondo discipline: sportskoj borbi, kickovima i ove godine po prvi put u formama.

U petak vas je ovdje bilo preko 900 djece na Sportskim igrama mladih, a u subotu vas je ovdje preko 300 natjecatelja. Mogu reći kako sam ponosan na tu činjenicu, kao i na organizaciju ovog turnira, a mi kao Općina da imamo priliku stati iza njega i pružiti mu bezrezervnu podršku. S ovog mjesta mogu mirne savjesti reći kako će sve pozitivne sportske priče i klubovi s područja našeg grada i dalje biti na vrhu liste prioriteta općinske uprave. A ovo
je jedan od njih, izjavio je načelnik Općine Posušje Ante Begić koji je turnir proglasio otvorenim.

Taekwondo klub Poskok iz Posušja najuspješniji je klub natjecanja.

Taekwondo klub Poskok Posušje predstavljalo je 60-ak natjecatelja. Turnir je završio u vremenu koje smo i planirali, bez nekih većih tehničkih poteškoća. Imali smo i medalje i pehare koji su bili unikatni s našim logom poskoka i grbom. Podijelili smo ih djeci i za sudjelovanje što im je bilo jako zanimljivo. Te medalje smo ima dali i za uspomenu. Na taj način smo i htjeli pridonijeti da pronesu ime našega Posušja po cijeloj Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, kazao je Petar Boban, trener i organizator turnira.

U sportskoj borbi naši članovi su osvojili 14 zlatnih medalja, šest srebrnih i tri brončane. U formama su uzeli dvva zlata i tri srebra. U disciplini kick osvojili su šest zlatnih, sedam srebrenih i devet brončanih medalja. Najveći broj naših natjecatelja nastupio je u disciplini kick. Riječ je o brzom udaranju u vreću. Naša Lea Jović je tu osvojila pehar za najbolju natjecateljicu u kicku. Također, naša Ana Galić je osvojila zlato i titulu najuspješnije natjecateljice u uzrastu limača.

Kada govorimo o uspjehu svih natjecatelja u svim kategorijama i disciplinama, upravo je naš klub bio najuspješniji na ovom natjecanju, dodao je Boban.

Boban se zahvalio i svome timu iz kluba koji su pomogli u organizaciji natjecanja te Općini Posušje i Federalnom ministarstvu kulture i sporta.

poskok kup u posušju okupio preko 300 natjecatelja

Post Poskok kup u Posušju okupio preko 300 natjecatelja je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO