Nogometaši Rame nisu uspjeli savladati vodeću ekipu HNK Kruševo

U 8. kolu Druge lige F BiH – Jug nogometaši HNK Rama odigrali su utakmicu na domaćem terenu protiv HNK Kruševo. Odigravanje se dogodilo u nedjelju 8. listopada 2023. godine na stadionu “Luka” u Prozoru po ugodnom vremenu i uz dobro pratnju publike.

Odmah na početku utakmice dalo se naslutiti da će to biti dobra utakmica s dosta prilika i golova. Bila je i bila bi još bolja da nije bilo čovjeka u žutom koji je trčkarao travnjakom i kvario dojam.

Nizale su se prilike na obje strane. Gosti su prvu prigodu iskoristili u u 35. minuti nakon doslovno izmišljenog prekršaja koji je samo glavni sudac vidio. Kao posljedica tok prekršaja izrodila se pozicija za vodeći pogodak gostiju.

Čudna situacija dogodila se u 37. minuti kada nije svirano zaleđe gostiju. Ovaj put je zaspao pomoćni sudac, ali je bio budan i mahao zastavicom kada je Rama imala sličnu prigodu.

No, igrači Rame nisu se predavali. Nastavili su svoju igru te je izvanrednim udarcom s oko 20 metara Luka Budimir smanjio rezultat na 1:2.

nogometaši rame nisu uspjeli savladati vodeću ekipu hnk kruševo

Početkom drugog poluvremena, u 49. minuti Luka Budimri je zakucao loptu u mrežu na izvrstan ubačaj Stipe Babića. Nakon izjedančenja stalno su se ukazivale prilike. Svakako treba izdvojiti dobru prigudu Ivana Juričića u 51. minuti.

Dvije minute kasnije gosti su promašaj kaznili za 2:3. Što je bio i konačni rezultat.

Utakmica je protekla dosta korektno što je pozdravila i publika s tribina, kako domaća tako i gostujuća. No, suđenje je posebna priča. Sudački trojac Vedad Begluk, Anis Kalajdžić i Mirza Jukić nisu bili ni blizu razine na kojoj su bili igrači oba tima. Svoj zadatak nisu obavil za prolaznu ocjenu. Glavni sudac Begluk svirao je bilo kakav kontak koji se dogodio prema igračima Kruševa, a pojedini nogometaši kao da su bili na kazališnoj predstavi pa su puštali očajne krikove čim se igrač Rama neđe u blizini.  Sudac Begluk dodijelio je izravni crveni karton Marku Jeličiću zbog guranja iako igrač Kruševa nije bio na lopti niti bije stigao, a osim toga Jeličić nije bio zadnji igrač. Prekršaj jest, ali nije za crveni karton.

Na drugoj strani u završnici utakmice nije dosudio penal za Ramu zbog igranja rukom iako su to svi vidjeli osim sudačkog trojca.

Postavlja se pitanje dokle će se događati ovakvo suđenje, pogotovo Rami? Znači li išta što se sve utakmice snimaju? Pregledava li to itko i ocjenjuje li suce?  Očito zaboli nekoga kako se sve to odvijalo!

nogometaši rame nisu uspjeli savladati vodeću ekipu hnk kruševo

Osim toga i klub i suci su iz istog grada, iz Mostara. Može li se to tako događati? Neka se savez potrudi i animira mlade sportaše kako bi bili kvalitetno educirani djelitelji pravde na nogometnim terenima.

Nakon današnje utakmice Rama se pomjerila za jedno mjesto niže te se sada nalazi na 4. poziciji dok ekipa HNK Kruševo ostaje na prvoj poziciji.

Tablica nakon 8. kola – Izvor: Sportsport.ba

nogometaši rame nisu uspjeli savladati vodeću ekipu hnk kruševo

Igrači HNK Rama danas su pružili dobru partiju i ako ovako nastave zasigurno će biti u vrhu tablice, a možda i na vodećoj poziciji, ukoliko budu djelitelji pravde na travnjaku neki sasvim korektni suci i koji neće uništavati nogomet. U ovakvim utakmicama bilji bi bili i puno korektniji igrači sami sebi.

 

U sliedećem kolu koje se igra 11. listopada 2023. godine s početkom u 15 sati nogometaši Rame gostuju kod ekipe Višići, Čapljina.

9. KOLO

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga!ramski-vjesnik.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO