Najava: Sportske igre mladih 2023.održat će se u Posušju sklopu Posuškog lita

Sportske igre mladih su najveća amaterska športska manifestacija u Europi po broju natjecatelja. U proteklih 27 godina, koliko projekt postoji, igre su okupile dva i pol milijuna dječaka i djevojčica u tri države, među njima i BiH.  Kada je riječ o BiH u proteklih 13 godina, koliko projekt postoji u toj zemlji, na igrama je nastupilo preko 460 tisuća dječaka i djevojčica iz svih dijelova BiH. Na velikom finalu, koje se održava u Sarajevu, družilo se preko 19 tisuća finalista.

Upravo nas ovaj događaj očekuje u petak (09.lipnja) u Posušju sklopu manifestacije Posuško lito, gdje će se najmlađi okušati u raznim sportovima. Početak igara je u 10:00 sati, a bit će upriličene na Trgu hrvatskih branitelja i u Gradskoj športskoj dvorani.

Podsjetimo, Sportske igre mladih su se prošle godine po prvi puta na lokalnoj razini u našoj županiji održale u Rakitnu, a važno je spomenuti i podatak kako se tom prilikom u vrlo kratkom roku prijavilo preko 220 natjecalja koji su pojedičano i ekipno sudjelovali.

Sa višegodišnjim specijalnim partnerom, Olimpijskim odborom Bosne i Hercegovine, Igre na terenima širom BiH rade na promociji olimpijskih vrijednosti, prijateljstva, poštovanja različitosti i fair playa, a pokrovitelj regionalnih natjecanja i ove godine je Federalno ministarstvo kulture i sporta. Općina Posušje je visoki pokrovitelj igara u Posušju.

Donosimo raspored natjecanja, koji može biti nešto promijenjen zbog zbog eventualne kiše:

Petak, 9.6.2023.

Trg Hrvatskih branitelja

Dan sporta

10:00 Ceremonija Svečanog otvaranja m:tel Dana sporta

10:30 mt:tel Utrka na 60m

10:30h Moja kravica CUP u graničaru / Otvoreni tereni OŠ Ivana Mažuranića

Mala dvorana OŠ Ivana Mažuranića

KINDER JOY OF MOVING CUP U KOŠARCI

Djevojčice i dječaci 2007. godište i mlađi

11:45 Prijave

12:00 Natjecanje

Gradska dvorana

PILI CUP U MALOM NOGOMETU

Dječaci 2012. godište i mlađi

12:45 Prijave

13:00 Natjecanje

Otvoreni tereni OŠ Ivana Mažuranića

COCA-COLA CUP U MALOM NOGOMETU

Dječaci 2007. godište i mlađi

13:15 Prijave

13:30 Natjecanje

Objava Najava: Sportske igre mladih 2023.održat će se u Posušju sklopu Posuškog lita pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO