back to top

Općina Posušje podržala organizaciju Blidinje BIKE Festivala: Proslava kulture, prirode i sporta

Blidinje BIKE Festival, događaj koji spaja ljubitelje prirode, biciklizma i avanture, ponovno je dobio snažnu podršku od strane načelnika općine Posušje, Ante Begića. 

Najveći biciklistički festival u Bosni i Hercegovini, koji je već postao nezaobilazno ljetno okupljanje u regiji, privukao je veliku pažnju u 2024 godini organizacijom Balkanskog prvenstva i UCI Class 1 utrke, čime postaje nezaobilazna destinacija za bicikliste i timove iz više zemalja svijeta. Ovaj trodnevni događaj osim što promiče zdrav način života i aktivnosti na otvorenom, Blidinje BIKE Festival ističe važnost očuvanja prirodnih ljepota te promovira turističke potencijale ovog prekrasnog područja.

Načelnik Begić je izrazio svoju podršku ovom događaju, istaknuvši: “Blidinje BIKE Festival u lokalnim, pa usudio bih se reći i regionalnim okvirima je  jedinstven događaj koji promovira pozitivne vrijednosti na više polja. Prije svega potiče na zdrave sportske aktivnosti i daje motiv svim generacijama za bavljenjem ovom vrstom sporta i rekreacije. Nadalje privlači sudionike iz nekoliko desetaka zemalja koji odnose dobre utiske s ovog natjecanja. Također, izaziva interes domaćih i stranih medija, kako izravno za natjecanje, tako neizravno za jedinstven ambijent u kojem se održava, netaknutoj prirodi PP Blidinje, što doprinosi promociji turizma i njegovom razvoju. Stoga i ove, kao i proteklih godina, ćemo svesrdno podržati organizaciju ovog sportskog događaja, uz želju da ostane jedan od važnijih dugoročnih sportskih projekta na području Bosne i Hercegovine”.  

Osim što donosi sportski duh u regiju, ovaj biciklistički festival također ima značajan ekonomski utjecaj, potičući turizam i lokalno gospodarstvo. Bitno je kazati kako Posušje i okolna područja imaju bogatu prirodnu baštinu koju treba očuvati i promovirati, a cikloturizam i biciklizam igraju ključnu ulogu u tome.

Organizatori festivala su izrazili zahvalnost na podršci općine Posušje i načelniku Begiću te su najavili vrhunski događaj i uzbudljiv program u 2024 godini. “Blidinje BIKE Festival nije samo sportski događaj, već prilika da se istakne ljepota naše prirode, naša zemlja promovira kao destinacija. U proteklim godinama smo vrijedno radili kako bi smo obogatili našu zemlju sa cikloturističkim stazama i sadržajima, a Blidinje BIKE Festival vidimo kao jednu odličnu priliku da sav naš posao i našu zemlju kao izvrsnu turističku destinaciju promoviramo okolnim zemljama”, kazao je Toni Zorić, predsjednik udruge HerzegovinaBike. 

Osim što donosi sportski duh u regiju, festival također ima značajan ekonomski utjecaj, potičući turizam i lokalno gospodarstvo. Posušje i okolna područja imaju bogatu prirodnu baštinu koju treba očuvati i promovirati, a Blidinje BIKE Festival igra ključnu ulogu u tome.

Očekuje se da će Blidinje BIKE Festival nastaviti rasti i privlačiti sve veći broj posjetitelja u godinama koje su pred nama, doprinoseći tako razvoju turizma i promociji aktivnog načina života u regiji. Blidinje BIKE Festival postaje simbol zajedništva, kulture, prirode i sporta, a podrška lokalnih vlasti poput općine Posušje ključna je za njegov daljnji uspjeh i rast.

Objava Općina Posušje podržala organizaciju Blidinje BIKE Festivala: Proslava kulture, prirode i sporta pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO