back to top

Najava: 17. smotra hrvatskog izvornog folklora u Posušju

Sedamnaesta smotra folklora pod naslovom „Silo na ognjištu“ u organizaciji HKUD „fra Petar Bakula“  Posušje će se održati i ove godine. Zakazana je za subotu 12. kolovoza na Trgu hrvatskih branitelja s početkom u 20. 30 sati. Smotra će se održati na Trgu hrvatskih branitelja što bude čak imali prostor s obzirom da je ovo događaj koji privuče mnoštvo ljudi različitih generacija koje vole tradicionalni ples, pjesmu i običaje Hrvata iz svih djelova Bosne i Hercegovine i Hrvatske.  

Čak pet kulturno umjetničkih društava predstavit će se ovom prilikom publici u Posušju. Pored domaćeg društva, na pozornici smotre na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju će se predstaviti Kulturno umjetnička udruga  “Marijan Lanosović” –  Orubica, KUD “Kraljica Katarina” – Donji Lapac, Kulturno umjetnička udruga “Seljačka Sloga” Nedelišće, Hrvatska duvanjska baština – Tomislavgrad i posuški gangaši.

Pored društava koja će se predstaviti, domaćini se svake godine potrude organizirati i jedan glazbeni sastav koji će zabaljati publiku nakon smotre, a ove godine u tom djelu programa nastupit će Tamburaški sastav Dukati.

Objava Najava: 17. smotra hrvatskog izvornog folklora u Posušju pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO