back to top

Ministrica Pozder: Tomislavgrad i HB županija kao nepresušni izvor turističkih mogućnosti

U posjetu Hercegbosanskoj županiji boravila je federalna ministrica okoliša i turizma, Nasiha Pozder te je ovom prilikom, u društvu načelnika Ivana Buntića, po drugi put obišla postrojenje za pročišćavanje otpadnih voda u Tomislavgradu. Između ostalog, razgovaralo se i o konačnom zbrinjavanju, upotrebi i odlaganju mulja.

Podsjećamo, ministrica Pozder je posjetila općinu Tomislavgrad u srpnju ove godine kada je pored posjeta postrojenju za pročišćavanje otpadnih voda, razmatrano i daljnje usmjerenje općine kada je u pitanju turizam i turistički potencijal ovoga područja.

Foto: Općina Tomislavgrad

Ministrica je posjetila i vinograd „Knebu“ koji se prostire do čak 965 metara nadmorske visine što je jedna od najviših pozicija za uzgoj vinove loze na svijetu, a u vinogradu se uzgajaju neke od najplemenitijih sorti grožđa – chardonnay, sauvignon blanc, traminac, crni pinot i merlot. Njihovo održivo poslovanje kako kroz korištenje zelenih tehnologija, tako i zapošljavanjem ženske radne snage, za svaku je pohvalu i može biti dobar primjer i drugima naglasila je ministrica Pozder, uvjerivši se kako ovaj prostor pruža ogroman potencijal za razvoj turizma i gospodarstva.

ministrica pozder: tomislavgrad i hb županija kao nepresušni izvor turističkih mogućnosti
Foto: Općina Tomislavgrad

S predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije, Ivanom Vukadinom i zastupnikom u Parlamentu FBiH, Petrom Galićem, ministrica je razgovarala o brojnim temama poput plana upravljanja otpadom, tekući energetski projekti i potencijali za razvoj turizma.
Posjetila je i prvi glamping resort koji je dio ponude Continental Adventure turističke agencije u Livnu.

 

Objava Ministrica Pozder: Tomislavgrad i HB županija kao nepresušni izvor turističkih mogućnosti pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

eKatalozi

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO