back to top

Livno dobilo prve označene biciklističke staze

U sklopu provedbe projekta “Biciklom kroz Livno” u prostorijama Linnovate Business Parka u Livnu je održana radionica o biciklizmu u turizmu.

Sudionici su upoznati s osnovnim karakteristikama cikloturista, a upriličena je i promotivna biciklistička vožnja na realciji Livno – izletište Crna Stina na rijeci Sturbi – Livno.

Događaj je okupio zaljubljenike u biciklizam, od početnika do iskusnih vozača. Upoznali su se s glavnim karakteristikama cikloturista i što im je potrebno za kvalitetan boravak u jednoj destinaciji.

„Željeli smo pokazati što sve biciklizam nudi u turizmu, što sve biciklizam može biti kao turistički proizvod i što mi kao djelatnici i svi akteri koji su uključeni u turizam trebamo napraviti da privučemo veći broj turista i aktivnih ljudi koji se žele baviti biciklizmom“, kaže Nikola Periša, direktor Zaklade „Linnovate“ Livno.

„Došao sam ispred Udruge ‘Trail’, koja će održati utrku iduće godine. Stekli smo dodatna saznanja o održavanju staza, o samim stazama, utrkama, pomoći raznoraznih udruga i organizaciji donatora“, priča Ivan Krželj, bivši prvak BiH u MTB i cestovnom biciklizmu.

Predavač koji je svoj magistarski rad bazirao na cikloturizmu kao turističkom proizvodu potvrdio je kako Livno raspolaže obiljem prirodnih potencijala za bavljenje aktivnim turizmom.

„Sada je ključno da se ti potencijali povežu u kompaktnu cjelinu, stručno zvanu turistički proizvod. To podrazumijeva niz aktivnosti kao što je promocija biciklizma i samo snimanje biciklističke staze“, istakao je Miloš Galić, magistar ruralnog razvoja iz Banje Luke.

Bila je to samo jedna od četiri biciklističke staze ukupne duljine od 100 kilometara koje je Zaklada Linnovate označila kroz svoj projekt „Biciklom kroz Livno – Razvoj održivog biciklističkog turizma“.

federalna.ba/Željka Mihaljević

relax-portal.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO