back to top

Kako je na Jahorini pao jedan od najtraženijih bjegunaca Europe, privedena i bivša supruga Milana Tegeltije

Na Jahorini je danas, u akciji Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, uhićen Mladen Samardžija (33) koji se do sada smatrao jednim od 50 najtraženijih bjegunaca za kojim je tragao Europol, javlja Klix.ba.

Mladen Samardžija je rođen 1990. godine, a tereti ga se da je bio član međunarodne kriminalne grupe koja je djelovala u okviru veće međunarodne kriminalne skupine iz Crne Gore pod nazivom “Kavački klan”.

Slovenska policija raspisala je tjeralicu za Samardžijom zbog izbjegavanja dolaska na sud pred kojim se protiv njega vodi postupak za organizirani kriminal i trgovinu narkoticima.

Putem kriptirane Sky komunikacije, koju diljem svijeta koriste mafijaši i kriminalci, koordinirao je isporuku ilegalne droge i novca te vrbovao nove pripadnike kriminalne skupine. Kaznenim djelima sebi je protupravno pribavio veliku imovinsku korist. Samardžija je označen kao opasan.

Kako je na Jahorini pao jedan od najtraženijih bjegunaca Europe, privedena i bivša supruga Milana Tegeltije

Pozivajući se na dokumente iz istrage, slovenski mediji su navodili da se Samardžija smatrao za dobavljača heroina koji je u kolovozu 2020. bio meta prikrivenih istražitelja slovenske policije. Kako je objavljeno, tajni agenti su od Samardžijinih kurira kupovali heroin, a na vrećicama su otkriveni i njegovi otisci prstiju.

Inače, Samardžija je i prošle godine uhićen na Palama, kada su mu u vozilu pronađeni 58.400 eura u gotovini i četiri mobilna telefona koji su zajedno s automobilom privremeno oduzeti. I tada je bilo poznato da se radi o jednom od najtraženijih bjegunaca, ali je pušten na slobodu jer ga od izručenja Sloveniji štiti dvojno državljanstvo.

Također, Samardžija je u medijima spominjan i kao kum vođe “škaljarskog klana” Jovana Vukotića koji je ubijen u Turskoj.

kako je na jahorini pao jedan od najtraženijih bjegunaca europe, privedena i bivša supruga milana tegeltije
Kako je na Jahorini pao jedan od najtraženijih bjegunaca Europe, privedena i bivša supruga Milana Tegeltije

U akciji “Tokio”, u kojoj je uhićen jedan od najtraženijih europskih bjegunaca Mladen Samardžija (33), privedena je i Tijana Tegeltija, bivša supruga nekadašnjeg predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Milana Tegeltije i savjetnika Milorada Dodika, potvrđeno je za ATV.

Kako saznaje ATV, nju su pripadnici SAJ i Uprave za organizirani i teški kriminalitet MUP-a RS zatekli u apartmanu koji je Samardžija iznajmio u jednom od hotela na Jahorini.

Ona je duže vrijeme bila u vezi sa bjeguncem sa Interpolove potjernice, nezvanično saznaje ATV.

Kako je na Jahorini pao jedan od najtraženijih bjegunaca Europe, privedena i bivša supruga Milana Tegeltije Dnevni.ba.

dnevni.ba

eKatalozi

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO