IZGUBLJENI U ŠUMI Pripadnici GSS HBŽ spasili dvije žene i sedmero djece iz Turske zalutale na nepristupačnom terenu

Dana 10.10.2023. u 20:15 sati članovi Gorske službe spašavanja HBŽ dobili su dojavu od strane djelatnika OKC MUP-a i veleposlanstva Republike Turske da se na području općine Bosansko Grahovo, točnije na nepristupačnom terenu u smjeru graničnog prijelaza Strmica nalazi devet turskih državljana koji su izgubljeni u šumi te da im je potrebna pomoć.

Lokacija podijeljena putem mobitela

Iz GSS HBŽ su napisali: “Stupanjem u kontakt s jednom od izgubljenih osoba uspijevamo dobiti lokaciju na kojoj se nalaze te im dajemo upute da štede baterije na mobilnim uređajima i da nipošto ne napuštaju trenutnu lokaciju.

Na teren izlaze dva člana Stanice HBŽ, dok je još 8 članova stavljeno u pripravnost u slučaju potrebe za dodatnim resursima.

Dva člana stanice, u suradnji s djelatnicima Specijalne policije MUP-a, djelatnicima Policijske postaje Bosansko Grahovo i djelatnicima Granične policije pronalaze izgubljene osobe na jako nepristupačnom i teškom terenu.

izgubljeni u šumi pripadnici gss hbž spasili dvije žene i sedmero djece iz turske zalutale na nepristupačnom terenu

Među izgubljenim osobama nalazilo se čak sedmero djece, od kojih jedno staro oko godinu dana i dvije odrasle ženske osobe.

Isti su bili dehidrirani, iscrpljeni i pothlađeni te smo nakon hidratacije i utopljavanja pristupili izvlačenju osoba do makadamske ceste gdje se nalazilo terensko vozilo.

Akcija je završila u srijedu u 06:00 sati povratkom spašavatelja u bazu.

Hercegovina.info

izgubljeni u šumi pripadnici gss hbž spasili dvije žene i sedmero djece iz turske zalutale na nepristupačnom terenu

relax-portal.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO