back to top

HRS: Načelnik Grizelj protuzakonito oduzeo mandate vijećnicima za Vijeća Mjesnih zajednica

Ovim putem želimo informirati javnost da je posljednja odluka načelnika Grizelja protuzakonita. Naime, u Odluci o dodjeli mandata vijećnicima za Vijeća Mjesnih zajednica općine Grude,

Načelnik je primijenio metodu izračuna mandata bez poštivanja svih njenih parametara. Drugim riječima, određeni parametri nisu postavljeni kao primarne varijable čime je potpuno zanemaren izborni prag od 3% koji je Izbornim zakonom propisan na teritoriju cijele Bosne i Hercegovine. Posljedično, niti dobiveni koeficijenti nisu u skladu s Izbornim zakonom, a time ni dodijeljeni mandati.

Apeliramo da načelnik Grizelj izmjeni ili poništi Odluku te da se ispriča osobama kojima je protuzakonito oduzeo mandate, ali i osobama kojima ih je protuzakonito dodijelio. U suprotnom Hrvatska republikanska stranka će poduzeti sve pravne korake kako bi se učinjena nepravda ispravila.

Načelnik, koji se često poziva na svoje iskustvo, nekoliko puta je imao priliku dodjeljivati mandate, pa se iskreno nadamo kako se radi o nenamjernoj pogrešci, a ne diktatorskom oduzimanju mandata demokratski izabranim vijećnicima.

O.O. HRS Grude
Tomislav Bandić

Post HRS: Načelnik Grizelj protuzakonito oduzeo mandate vijećnicima za Vijeća Mjesnih zajednica je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO