Europsko prvenstvo u boćanju u Grudama: Preko 200 natjecatelja iz 17 zemalja (VIDEO)

Grude će od 3. do 7. listopada biti domaćin Europskog prvenstva u boćanju.

Vijest da je Europska Boćarska Federacija odabrala upravo nas za domaćinstvo ovogodišnjeg Seniorskog prvenstva Europe 2023. u boćama smo uistinu primili s radošću i zadovoljstvom, kazao je načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj.

Grude su domaćin Europskog prvenstva bile i 2002. godine, ali i Svjetskog 2007. godine.

Nama je drago da nakon 21 godinu možemo ponovno ugostiti 17 zemalja iz Europe, preko 200 natjecatelja, i to je jedno veliko neizmjerno zadovoljstvo za nas, na neki način i prilika da predstavimo našu općinu, našu i prirodno-kulturnu baštinu, gospodarstvo, te da se na još dublji način integriramo u Europu, rekao je Grizelj i dodao:

Prilika je to da i promoviramo sport, da prenesemo sport u cjelini, na primjer boćanje kao sport je u našoj sredini nastao kao tradicionalna igra, ali je u vidu organiziranog sportskog natjecanja, u vidu organiziranih sportskih klubova, kod nas prisutan već 25 godina.

Ozbiljni su rezultati postizani u ovom sportu, i u našoj sredini i u cijeloj zapadnoj Hercegovini. To je prilika da taj sport boćanja, kao ne-olimpijski sport, promoviramo i za budućnost. Poznata je gostoprimljivost i gostoljubivost naših ljudi, poznato je bogatstvo i gastronomske ponude i kulturne ponude, i prirodne i kulturne baštine, a i prilika je da svijetu i Europi putem medija, putem organizacije ovog natjecanje, predstavimo djelić naše kulture, naše baštine i našeg nasljeđa.

Boćarski savez Bosne i Hercegovine spremno dočekuje Europsko prvenstvo u boćanju.

Grude sa svojom boćarskom dvoranom, jednom od najljepših dvorana u ovom dijelu Europe, otvorenih ruku dočekuje najbolje boćare Europe.

Brojkom od 17 nacija koje će sudjelovati na ovom Europskom prvenstvu ovo natjecanje predstavlja jedno od brojčano najmasovnijih okupljanje boćara.

Organizacijskom odboru upućujem zahvale za dobru organizaciju i gostoprimstvo koje će zasigurno biti na nivou po kojem je hercegovački kraj poznat, kazao je predsjednik Boćarskog saveza BiH Mate Grubišić.

Na Europskom prvenstvu u boćanju sudjelovat će Hrvatska, Slovenija, Italija, Francuska, Monako, Slovačka, Portugal, Srbija, Njemačka, Švicarska, BiH, Španjolska, Nizozemska, Mađarska, Crna Gora, Turska i Estonija.

Prvenstvo će u utorak, 3. listopada u 20 sati u Boćarskom domu u Grudama službeno otvoriti predsjednica Vijeća Ministara Borjana Krišto.

Program će dodatno uljepšati Grudske mažoretkinje i HKUD Hercegovac, a otvorenju će nazočiti brojne osobe iz svijeta politike, gospodarstva, kulture i sporta.

Grude su spremne za Europsko prvenstvo u boćanju! (FOTO/VIDEO)

Post Europsko prvenstvo u boćanju u Grudama: Preko 200 natjecatelja iz 17 zemalja (VIDEO) je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO