Dr. sc. Ilija Vučur prezentirao dosadašnji rad na izradi monografije Brigade kralja Tomislava

U dvorani općinske vijećnice u Tomislavgradu održana je prezentacija dosadašnjeg rada na izradi monografije Brigade kralja Tomislava dr. sc. Ilije Vučura iz Hrvatskoga memorijalno-dokumentacijskoga centra iz Zagreba. Autor je 2022. obranio doktorsku disertaciju na temu: “Zborno područje Tomislavgrad Hrvatskoga vijeća obrane u Domovinskom ratu, od 1992. do 1995. godine”.

Uz nazočnost predstavnika braniteljskih udruga, predstavnika Općine Tomislavgrad i dijela zapovjednika (iako su pozvani neki se nisu zbog obveza mogli odazvati) dr.sc. Vučur detaljno je obrazložio koncept i cjelokupni dosadašnji rad na monografiji čiji će cjeloviti tekst poslati svim zapovjednicima na uvid, od generala Glasnovića pa nadalje (neke sugestije okupljenih izrečene su već danas). Naglasio je i kako je jako važno da svi sudionici pišu svoju sjećanja, prikupljaju i dostavljaju fotografije, ali i video materijale koje imaju.

Slijede i uzimanja svjedočanstava (intervjui) sa sudionicima Domovinskoga rata kako bi, uz izvorne dokumente, monografija bila što bogatija i sadržajnija, te ponovni sastanak.

Zajednički je zaključak i kako monografiju treba uraditi što kvalitetnije i s toga se ne treba ograničiti nekim rokom i žuriti s ovim ogromnim ali hvalevrijednim poslom kako bi, kad ugleda svjetlo dana, bila na ponos svih, a posebno pripadnika slavne Brigade kralja Tomislava.

Objava Dr. sc. Ilija Vučur prezentirao dosadašnji rad na izradi monografije Brigade kralja Tomislava pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

eKatalozi

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO