back to top

ŽZH: Najavljen još jedan veliki štrajk

Sindikat djelatnika MUP-a ŽZH šalje punu podršku u ostvarenju ciljeva Nezavisnom sindikatu uposlenih u srednjim školama u ZHŽ-u koji su ovo polugodište započeli štrajkom.

”Krenuli ste ponovno zastupati interese radnika kroz sindikalne akcije, ne samo zaposlenih u Ministarstvu prosvjete i obrazovanja, već i svih korisnika proračuna ŽZH. Već ste imali ovakve trenutke i periode na kojima ste ustrajali i uvijek donijeli punu košaru dobrih, povoljnih i trajnih vrijednosti”, navodi se u pismu podrške.

Navodi se i kako ”odbijanju socijalnog dijaloga i izbjegavanju pregovora za zaključenje Kolektivnih ugovora uz stotine opravdanja, a bez valjanih argumenata” sindikat djelatnika MUP-a svjedoči ”već godinu i više dana”.

”Stoga pozivamo sve članove Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH da dana 11.01.2023. godine u vremenu od 9.00 do 11.00 sati održe štrajk solidarnosti i potpore svim vašim članovima koji sudjeluju u organiziranoj akciji. Pozivamo Vladu ŽZH da što prije riješi pitanja sindikata u ŽZH i da svojim dnevno-političkim uzmacima ne priječe školovanje djece te da riješe pitanje statusa svojih zaposlenika. Ovim putem najavljujemo da je Sindikat djelatnika MUP-a ŽZH pokrenuo proceduru stupanja u štrajk zbog istih i sličnih razloga. Ukoliko se Vlada ipak odluči odugovlačiti s dogovorima, pozivamo sve vaše aktivne članice i članove na organizaciju masovnog prosvjeda”, navodi se u pismu kojeg potpisuje predsjednik Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH, Vjekoslav Markota.

Post ŽZH: Najavljen još jedan veliki štrajk je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO