Županijski sud u Livnu 4. u BiH po priznanju grešaka sudaca i tužitelja

“Kantonalni sud u Livnu na 4. mjestu u BiH po indeksu transparentnosti”

Transparency International u BiH (TI BiH) u suradnji s Balkanskom istraživačkom mrežom BiH (BIRN BiH), 13. srpnja 2023. godine organizirao je konferenciju „Pravosuđe u BiH – stanje i perspektive“ u Sarajevu, na kojoj je predstavljena online platforma pod nazivom „Indeks Pravosuđa“, koja sadrži rezultate indeksa transparentnosti sudova i tužiteljstava u BiH, a koja je izrađena u okviru projekta „Unaprjeđenje odgovornosti kroz jačanje mreža civilnog društva – SANCUS“.

Projekt SANCUS u BiH provode Transparency International u BiH (TI BiH) i Balkanska istraživačka mreža u BiH (BIRN BiH).

Glavni cilj projekta je unaprijediti transparentnost i odgovornost pravosuđa u BiH s posebnim fokusom na transparentnost i učinkovitost stegovnih postupaka protiv sudaca i tužitelja.

Uporaba digitalnih alata u tome smislu igra ključnu ulogu kako bi se svim građanima omogućio pristup relevantnim informacijama o radu pravosuđa.

Temeljem odgovora pravosudnih institucija i podataka objavljenih na mrežnim stranicama sudova Transparency International u BiH i BIRN BiH izradili su ljestvicu sudova i tužiteljstava rangirajući ih prema indeksu transparentnosti.

Prema toj ljestvici Županijski sud u Livnu zauzima visoko 4. mjesto od ukupno 74 suda u Bosni i Hercegovini.

Ispred ovog suda su samo Kantonalni sud u Širokom Brijegu, Sud BiH i Osnovni sud u Tesliću.

Kompletnu ljestvicu možete pogledati na https://indekspravosudja.ba/

Kantonalni sud u Livnu

relax-portal.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO