Zoran Tegeltija zamijenio Miru Džakulu na mjestu direktora UNO

Zoran Tegeltija, sada već bivši ministar financija i trezora preuzeo je od Mire Džakule dužnost ravnatelja Uprave za neizravno oporezivanje (UNO).

Prilikom primopredaje, Džakula je rekao da je na mjesto ravnatelja došao 2011. godine te da je te godine naplaćeno 336 milijuna KM u odnosu na prošlu godinu te da se tako nastavilo i u buduće, pišu Nezavisne novine, prenosi HMS.

”Osigurali smo fiskalnu stabilnost Bosne i Hercegovine”, rekao je Džakula.

On je rekao da je Tegeltija upoznat sa stanjem u UNO te da očekuje da stanje u UNO bude samo bolje.

Sam Tegeltija rekao je da dolazi u instituciju koja je od izuzetne važnosti te da ima samo dva cilja i to da se poveća ukupan iznos prihoda i drugi cilj je bolji odnos s građanima i gospodarstvom.

”Potrebno je napraviti mnogo stvari i neke stvari treba promijeniti. Za dvadeset godina postojanja UNO je imala dva ravnatelja i moraju da se izvrše i kadrovske promjene i tehničke”, rekao je Tegeltija dodajući da će od Vijeća ministara BIH tražiti da se omogući zapošljavanje mladih ljudi i s fakulteta.

On je rekao da se nada da će uprava biti bolja u narednoj godini.

Odgovarajući na pitanje o korupcijskim aferama u UNO Džakula je rekao da nije na ravnatelju da se bavi time te da UNO surađuje i da je podnijela više od tisuća kaznenih prijava.

Govoreći o poslovnom prostoru koji UNO planira nabaviti, Džakula je rekao da to pitanje javnost doživljava kao političko te da je UNO nabavila prostore u Tuzli, Mostaru i Sarajevu te da još od 2007. godine radi se na nabavci sjedišta UNO.

”Da sam imao osigurana sredstva zgrada bi bila osigurana i moja je najveća žalost što nismo uspjeli osigurati bolje uvjete za zaposlene”, rekao je Džakula ističući da se UNO od 2007. godine obraćala svim gradonačelnicima Banjaluke da se pronađe parcela da se gradi zgradi ali da od aktualnog gradonačelnika nisu dobili ni odgovor.

Objava Zoran Tegeltija zamijenio Miru Džakulu na mjestu direktora UNO pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO