Zlatko Dalić maneken je Isonove, pića koji proizvodi njegova obiteljska farmaceutska firma s gazdom Livno-busa i bivšim Varteksovcem

Bivši hrvatski izbornik Miroslav Ćiro Blažević nebrojeno je puta medijima tumačio kako je propao u svakom biznisu u koji se uključio a da nije bio povezan s nogmetom. Tako je govorio da nije uspio zaraditi ništa u Švicarskoj kada je uložio ni u tvornicu čokolade niti u tvornicu satova. Tim se porazima Ćiro pravdao devedesetih godina prošlog stoljeća kada je tuđmanizam bio na vrhuncu a pokojni predsjednik, prema Ćirinim riječima, bio odlučan u tome da ga nagovori na investicije poput kupnje zagrebačkog hotela Dubrovnik.

Ćiro Blažević koji se u povijest hrvatskog nogometa upisao s brončanom pozicijom na SP-u 1998. i koji je dugo godina slovio za nenadmašnog ‘trenera svih trenera’, odnosno sve dok ga nije pretekao Zlatko Dalić sa srebrom na SP-u u Rusiji 2018., uspio je sve uvjeriti kako je tata-mata samo za najvažniju sporednu stvar na svijetu a analfabet za sve druge vrste poduzetništva. Iako postoje osobe koje uvjeravaju kako je Ćiro Blažević itekako poduzetan ali da se njegovo poduzetništvo sastoji o ulaganjima u zlatne poluge koje ne gube na vrijednosti, već kako vidimo, zadnjih godina astronomski rastu, ipak Ćiru nikada nitko nije nagovorio da uloži svoju lovu u neke uspješne gospodarske grane.

Za razliku od njega Zlatko Dalić okušao se i kao poduzetnik. O tome svjedoči i činjenica kako je osobno osnovao tvrtku Zero Digital sa sinom Tonijem i preko te tvrtke kupio stan u kojem posluju i tvrtka Livnova World u kojoj je partner njegov sin Toni ali i Football Area, tvrtka za trgovinu i sport. Slijede detalji…

Zanimljivo je kako se o hrvatskom izborniku Zlatku Daliću od trenutka kada je postao hrvatski izbornik govori i piše samo u kontekstu nogometa. Nitko Dalića ne doživljava niti prezentira kao poslovnog čovjeka, poduzetnika, a on to nesporno jeste. Zlatko Dalić je suosnivač sa sinom Tonijem tvrtke Zero digital. Tvrtku je u ožujku 2016. osnovao Dalićev sin Toni koji je tada u tvrtci bio i jedini direktor. Sjedište Zero digital, tvrtke koja ima širok raspon djelatnosti, je isprva bilo u Zagrebu u Ulici Frana Folnegovića. No, sada tvrtka koja se bavi i informatikom ali i sportskom rekreacijom, podukom, događanjima i slično je u katnici u Aninoj ulici u Varaždinu. Provjerom u zemljišnim knjigama utvrdili smo kako su Dalići, otac i sin, na toj adresi kupili stan. Zero Digital ima adresu i u zagrebačkoj Cesarčevoj ulici, točnije u Ban centru. Ranije smo pisali kako u tom luksuznom stambeno-poslovnom kompleksu izbornik Dalić posjeduje stan.

Članak je objavljen pod naslovom: ‘BOGATAŠI IZ BAN CENTRA 2. DIO Zlatko Dalić posjeduje skromni stan u Ban centru: doznajte tko je sve platio 7.000 € m2 – Najviše skupih kvadrata posjeduje bivši TDR-ovac Branko Zec, slijede ga Paško Labura i obitelj Šipek, Kamenski, Zadro, kćeri Dubravka Grgića ali i neki za koje nikad niste čuli’. U tvrtci Zero digital Zlatko Dalić je i suvlasnik ali i prokurist. Njegov sin Toni je suvlasnik i direktor. No, poduzetni izbornikov sin Toni suvlasnik je u još dvije tvrtke koje posluju također u Aninoj ulici u stanu Zero digitala Dalićevih. Toni je jedini osnivač i direktor tvrtke Football Area. Inače, u medijima je promoviran kao direktor u NK Varteks ali i po vezi s bivšom prvom pratiljom Miss Universe Almom Fabulić. Ta je veza započela na Zrću gdje je Toni također radio kao menadžer. Tu je tvrtku Dalićev sin osnovao u veljači 2019. godine. No, najzanimljiva je tvrtka Livnova World.

Naime, na Facebooku smo pronašli stranicu na kojoj se vidi kako se radi o farmaceutskoj kompaniji. U tvrtci Livnova World osim Dalićevog sina osnivači su i dva Livnjaka, Ivan Jolić i Mario Pavlinović. Znakovito je kako prema podacima iz sudskog registra ta tvrtka nije registrirala farmaceutsku djelatnost kao glavnu. Čak ni kao sporednu djelatnost jer se navodi da se bavi kupnjom i prodajom robe. U opisu djelatnosti doduše navodi se promet medicinskim i farmaceutskim proizvodima ali i druge djelatnosti poput turističkih, rentanja i slično. Mario Pavlinović je na Trgovački sud u Varaždinu prijavljen s livanjskom adresom kao i treći suvlasnik Ivan Jolić. Inače, Jolić je bivši nogometaš koji je igrao u dresu Varteksa ali je dio karijere proveo u Izraelu, Sloveniji te je imao i nastup u dresu BiH. Na Facebook stranici Livnova Pharmaceuticals ima više fotografija na kojima Zlatko Dalić pozira s bocom Isonove. Takoj e jedna objava od 6. studenog 2021. ‘Da li ste i vi mozda imali priliku probati svoju Isonovu?’

Na FB je i objava od 16. studenog prošle godine u kojoj piše: ‘Dobro jutro…. Mala informacija, Isonova bi do kraja tjedna trebala biti na policama u BiH, a u Livnu i Tomislavgradu možda već i danas.. Dok to čekamo krećemo sa promocijom a uskoro i nagradnim igrama gdje spremamo interesantne poklone s potpisom Zlatka Dalića. Pratite nas a probajte i Isonovu, dnevnu dozu dobrog raspoloženja ‘. Na FB-u ima i objava od 18. prosinca 2021. na kojoj bivši vratar Vatrenih Stipe Pletikosa pozira s Isonovom. Objava je od 8. prosinca 2021. a uz sliku piše: ‘Nekadašnji Hrvatski No1 je uz Isonovu’. Izotonični napitak u režiji tvrtke Dalićevog sina i partnera očito je na tržište lansirana prošlog prosinca. O tome svjedoči FB objava: ‘Isonova je stigla na tržište… Hrvatske, BiH, Austrije. U narednom periodu stižemo i u druge zemlje te u puno veći broj trgovina i polica u navedenim zemljama… Do tada radimo i ne stajemo, spremamo posebne i jako zanimljive nagradne igre, promocije a i neke nove okuse.Naš slogan je… IGRAJ DO KRAJA, BUDI POBJEDNIK A vi, jeste imali probati svoju Isonovu?’ – piše u objavi.

Iz Facebook objava na profilu Linvova Pharmaceuticals vidljivo je i kako tvrtka proizvodi preparate i minerale poput željeza, kalcija i slično. Objavljena je i slika ureda u Livnu pa je tako vidljivo da je na istom mjestu sjedište i Livno Busa i Livnove ali i Oskar Pharme. Na Facebooku egzistira i stranica livanjskog sela Podhum. Na njoj je 24. ožujka 2020. ‘Naš župljanin Mario Pavlinović vlasnik firme ‘Livno Bus’ i ‘Oskar Pharma” ce donirati zastitne maske, med opremu i nešto lijekova u vrijednosti 10000 KM Bolnici Livno. Bravo.’ Ta objava objašnjava zašto je Dalićev sin, osim nogometaša iz Livna kojeg poznaje iz Varteksa Ivana Jolića, za partnera uzeo i gazdu Livno Busa. Pa zato što Pavlinović u BiH posjeduje farmaceutsku kompaniju Oskar Pharma koja već od ranije ima iskustva s raznim farmaceutskim pripravcima i distribuciji o čemu svjedoči i njihov Instagram profil. Distributer Isonove u Hrvatskoj je Stridon. Dok se Zlatko Dalić preznojava na klupi hrvatskog izbornika, uoči presudne kvalifikacijske utakmcie s Kanadom u Kataru, Zlatko Dalić zacijelo ne stigne razmišljati o Isonovi, svom obiteljskom biznisu. Da ekipa iz Livnova Worlda ima velike ambicije sa svojim napitkom svjedoči i podatak kako se isti, osim pobjednički stisnute i podignute pesnice Zlatka Dalića kao izotoničnog manekena, reklamira kao piće s 4 vitamina i tri minerala za idržljivost.

Inače, Pavlinovićeva Oskar Pharma na IG profilu navodi kako se bavi medicinom i zdravljem te da je ekskluzivni zastupnik @drwolz, @naturea.web, @freseniuskabi i @laboratoire3chenes. Istaknuta je i web stranica www.wolz.ba što je zapravo zastupstvo njemačke tvrtke Dr.Wolz Zell Gmbh. Na kraju navedimo i kako drugi izbornikov sin Bruno Dalić nije uključen u taj dio obiteljskog biznisa oca i brata. No, i on je poduzetan. Osnivač je od travnja 2020. godine tvrtke Football Area World koja posluje u zagrebačkoj Rapskoj ulici. U tvrtci je direktor dok je odvjetnik iz Podstrane Davor Radić prokurist. Partner drugog Dalićevog sina ujedno je osnivač i direktor splitske tvrtke Radić Sport Consulting. U Dalićevom slučaju očito se ne radi izravno o potvrdi one uzrečice ‘kako ne pada jabuka daleko od stabla’. No, njegovi sinovi nisu postali ni nogometaši ni izbornici ali nisu pali daleko od stabla kad je riječ o uspjehu i poslovnim vodama u kojima dijelom sudjeluje i njihov otac.

Ako i nije prosutan u svim tvrtkama zacijelo jeste sa savjetima a vjerojatno sinove pogura i financijski ako je potrebno. Ova priča još je jedna potvrda kako uvijek postoji bolji. Naime, sve do SP-a u Rusiji 2018. vjerovalo se da je Ćiro Blažević nenadmašan. No, Dalić ga nije potukao ne samo na nogometnom već i biznis planu. Naime, Ćirina privatna zagrebačka tvrtka nije uspjela. O tome svjedoči članak iz kolovoza prošle godine objavljen pod naslovom: ‘PROPALI BIZNIS TRENERA SVIH TRENERA Tvrtka Miroslava Ćire Blaževića zbog dugova i blokade ide u stečaj Polovicom lipnja Financijska agencija poslala je Trgovačkom sudu zahtjev za skraćeni stečajni postupak’. Tako se na neki način još jednom potvrdila Ćirina omiljena poštapalica ‘Pun je Mirogoj nezamjenjivih’. No, u svakom slučaju preostaje nam vidjeti hoće li Zlatko Dalić s Vatrenima nadmašiti ogroman uspjeh i srebro iz Rusije. Ako uspije, bit će to najbolja reklama i za njegovu Isonovu. Ako ne, morat će promijeniti formulu da opravda termine poput pobjede i izdržljivosti.

Imperijal.net

relax-portal.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO