back to top

“Zimski grad Konjic”: Večeras nastupili učenici Osnovne muzičke škole “Rezonanca” i dječiji hor

Večeras su u okviru manifestacije „Zimski grad“ nastupili učenici Osnovne muzičke škole s pravom javnosti „Rezonanca“ Konjic i istoimeni dječiji hor, koji su izveli program „La musica di note“.

Učenici s odsjeka violina i gitara su izveli nekoliko kompozicija, dok je dječiji hor izvođenjem veselih pjesmica, upotpunio cjelokupnu atmosferu.

Predstavili su se i polaznici pop-rock sekcije, a sve večerašnje nastupe, publika je ispratila aplauzom.

„Ovo je naš sedmi koncert u mjesecu decembru. Imali smo nekoliko internih, dva novogodišnja i ovaj večeras ovdje, tako da nam je drago da mi zatvaramo prvi dio ovog dijela manifestacije „Zimski grad“. Poželjeli smo sugrađanima sretnu i uspješnu Novu 2024.godinu i nadamo se da ćemo se družiti na još puno ovakvih lijepih događaja“-kazala je Biljana Handžo, direktorica Osnovne muzičke škole s pravom javnosti „Rezonanca“ Konjic.

„Zimski grad“ se nastavlja u srijedu, 3.januara 2024.godine, kada će, s početkom u 19 sati, nastupiti Bend generacije&solisti Anida Šoljić, Samir Alebić i Hamza Sokolović.

Večer poslije, 4.januara u 19 sati, Konjičane očekuje još jedan koncert pod nazivom „Sevdah&Tamburaši“, a nastupit će Konjički tamburaši i Alma Subašić.

U petak, 5.januara u 18:30, predstavit će se vrtić „Happy kids“ s programom „Snjegoviću“, dok će 6.januara, u isto vrijeme, Amatersko pozorište „Neretva“ Konjic održati „Zimsku bajku“.

radiokonjic.ba

29.12.2023.

samra@radiokonjic.ba

radiokonjic.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO