Žena umrla nakon što je pojela lubenicu: Ovo nije prvi takav slučaj

Žena (47) je u Moskvi kupila lubenicu u blizini jedne od stanica metroa u glavnom gradu i umrla nakon što je kod kuće pojela voće.

Kako piše Izvestia, kada je pojela voće, počela se osjećati loše i jako je povraćala, ali je odlučila kako neće zvati hitnu pomoć.

Kako je izvor prenio za ovaj ruski medij, tek idući dan majka preminule žene odlučila je pozvati liječnika, no više joj nije bilo pomoći.

Za sada se ne zna uzrok smrti, no Izvestia podsjeća da je 22. kolovoza sud u Moskvi osudio Antona Kotova na pet godina zatvora u “slučaju lubenica”, koji je rezultirao smrću dvoje ljudi.

– Oglas –

Naime, 10. rujna 2021. godine 61-godišnja baka i njezina 15-godišnja unuka koje su kupile lubenicu u Magnitu u Moskvi umrle su od posljedica trovanja. Tri dana kasnije, savezna agencija koja radi na pružanju nadzora i kontrole dobrobiti i prava potrošača i zaštite građana Rusije, Rospotrebnadzor, je sugerirala da je uzrok trovanja mogla biti tvar za ubijanje insekata koja je korištena za tretiranje lubenice. Pregledom je kasnije potvrđeno da su u tijelima obje žrtve pronađeni etilen glikol i Cygatrin.

Kotov je pritvoren u rujnu 2021. i zatvroen na dva mjeseca. Kasnije je ta mjera ublažena u kućni pritvor, a zatim je sud preinačio mjeru zabrane u zabranu obavljanja određenih radnji. Okrivljenik nije priznao krivnju.

– Oglas –

hip.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO