Zbog ulja na cesti auto mu završilo na krovu i nitko nije kriv?

Piše: V.S.Herceg

mostar@dnevni-list.ba

Kako jedna prometna nesreća, samo pukom srećom, može završiti bez posljedica po mladi život, ali sa značajnom materijalnom štetom, na svojoj koži je osjetila obitelj Martinović iz Širokog Brijega. I to sve ne svojom pogreškom. Njih tek čeka pravna bitka za istinu.

Sada su zaintrigirali javnost objavom oglasa gdje mole sve svjedoke da se jave kako bi pomogli u razotkrivanju odgovornosti i dokazivanju da je prometna nesreća njihovog sina bila posljedica prolivenog ulja  na cesti.

Vozilo na krovu

Tog 22. travnja prošle godine oko 16.10 sati, mladi Širokobriježanin L. Martinović propisnom brzinom vozio je VW Passat putem M-6/1 iz pravca Širokog Brijega prema Mostaru. Samo trenutak poslije njegovo vozilo bilo je na krovu, a on ozlijeđen i samo pukom srećom živ i s lakšim ozljedama.

Zbog ulja na cesti auto mu završilo na krovu i nitko nije kriv?

-Kretao sam se putem iz pravca Širokog Brijega prema Mostaru, ušao sam u krivinu i ugledao neško svjetlucavo po putu i malo pritisnuo kočnicu. Tada sam izgubio svijest i probudio sam se prevrnut, izjava je koju je dao mladi Martinović djelatnicima Policijske uprave Mostar koji su vršili uviđaj.

I u policijskom izvješću spominje se “prozirna, masna tečnost-ulje”. “…Pregledom lica mjesta prometne nezgode na kolovozu su vidljivi tragovi slijetanja vozila s kolovoza, tragovi udara vozila VW Passat u metalnu zaštitnu ogradu i tragovi struganja na kolovozu nastali prilikom prevrtanja vozila. Također, na licu mjesta zatekli smo tragove prozirne masne tečnosti-ulja koja se nalazila na desnoj prometnoj traci (traci kojom je vozio Martinović, op.au.), gledano iz pravca Širokog Brijega prije mjesta nezgode”, navodi se.

Vozilo prešlo preko ulja, ali nema tragova?

No, zbunjujuća je daljnja rečenica u ovom izvješću, s obzirom da je upravo preko spomenutog ulja na cesti vozilo prešlo, a što se može vidjeti i na fotografijama s mjesta nesreće.

-Pregledom vozila, tj. pneumatika, na vozilu smo utvrdili da su iste suhe te da na istim nema tragova ulja, a što je i fotografirano, navodi se u policijskom izvješću.

O ovoj nesreći izvješćivali su i lokalni mediji, navodeći a i potkrepljujući fotografijama, da se nakon iste stvorila kolona vozila te je policija morala promet organizirati naizmjenično.

No, nakon sreće što im je uopće ostao živ u ovoj teškoj nesreći, obitelj Martinović suočila se s velikim financijskim izdatkom popravka vozila i bez bilo kakvog obeštećenja zbog lošeg stanja na cesti.

Policija potvrdila: Masna tečnost na kolovozu

Fotografije s mjesta nesreće uistinu prikazuju nekoliko metara dugu tamnu mrlju na cesti preko koje je prešao vozač i uskoro završio na krovu.

zbog ulja na cesti auto mu završilo na krovu i nitko nije kriv?
Zbog ulja na cesti auto mu završilo na krovu i nitko nije kriv?

Međutim, za dokazivanje kako je za sve ‘kriva’ uljava cesta trebaju i svjedoke jer policijsko izvješće, u kojem se to potvrđuje, a potom navodi da na vozilu nema masnih tragova iako je isto prešlo preko mrlje od ulja.

No, zanimljiva je i službena zabilješka na okolnosti osiguranja lica mjesta ove prometne nezgode. I tu se navodi kako je dolaskom na lice mjesta zatečen suh kolovoz s tragovima plastike i stakla od prevrnutog vozila.

Međutim, u zabilješći, potom, stoji: “Nakon 40-ak minuta, dolaskom uviđajnog tima pristupili smo osiguranju lica mjesta u širem obliku i tada smo primjetili da na prometnoj traci koja vodi iz pravca Širokoga Brijega tragove prozirne masne tečnosti. Također smo primjetili da su točkovi vozila počeli raznostiti tečnost po kolovozu. O navedenom smo izvijestili operativnog dežurnog PU da izvjesti nadležno poduzeće za održavanje puteva, što su isti i učinili”, stoji na koncu ove službene zabilješke.

Obitelj traži svjedoke

zbog ulja na cesti auto mu završilo na krovu i nitko nije kriv?
Zbog ulja na cesti auto mu završilo na krovu i nitko nije kriv?

Promatrano iz drugog kuta, jasno je da su policajci konstatirali suh kolnik na licu mjesta prometne nezgode, ali i da su osiguranjem lica mjesta u širem obliku zamijetili masnu tečnost, što bi mogla biti značajna činjenica u dokazivanju propusta u održavanju puteva, pa tako i vrlo izgledan razlog nesreće.

-Ustrajati ćemo u našoj namjeri, pokretanju tužbe i zahtjeva za odštetom jer su u popravak vozila uložena značajna financijska sredstva. Za to netko treba odgovarati, ali hvala Bogu nije završilo tragedijom, kažu u obitelji Martinović.

Sada su prinuđeni putem oglasa potražiti i one koji su svjedočili nesreći, ali i pomogli unesrećenom mladom vozaču. Unatoč dokazima.

Traže se očevidci
Dana 22. 4. 2022. godine, oko 16:10 sati došlo je do prometne nesreće koja je bila u mjestu Međine u Mostaru. Tražimo očevice prometne nezgode. Molimo da se javite na broj 063 582 137

<strong>Zbog ulja na cesti auto mu završilo na krovu i nitko nije kriv?</strong> Dnevni.ba.

dnevni.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO