back to top

Zbog ubojstava u Grudama dobio 31 godinu zatvora

Županijski sud u Širokom Brijegu u srijedu je donio i javno objavio osuđujuću prvostupanjsku i nepravomoćnu presudu Jozi Jasaku (1972.) iz Gruda, koji je zbog dvostrukog ubojstva osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 31 godine.

Navedenom presudom Sud je Jozi Jasaku za kazneno djelo ubojstva na štetu M. G. utvrdio kaznu zatvora u trajanju od 12 godina, za ubojstvo V.B. kaznu zatvora u trajanju od 11 godina, za kazneno djelo ubojstvo u pokušaju na štetu Ž. G. kazna u trajanju od 6 godina te za isto kazneno djelo na štetu A. G. kazna u trajanju od 5 godina. Županijski sud je, također, izrekao kaznu za kazneno djelo izazivanje opće opasnosti u trajanju od 2 godine te za kazneno djelo nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari kaznu u trajanju od 1 godine, te je optuženom izrekao jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 31 godine, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva Županije zapadnohercegovačke.

Prema navodima optužnice, Jozo Jasak je 4. kolovoza 2022. godine u mjestu Gorica, zaseok Stubli, općina Grude, prilikom proslave patrona župe, oko 2 sata iza ponoći iz automatske puške AK-47, u namjeri da druge liši života, iz neposredne blizine ispalio 16 hitaca u pravcu vitalnih dijelova tijela M. G., V. B., Ž. G. i A. G.

U pucnjavi su M. G. i V. B. zadobili teške tjelesne ozljede od kojih su preminuli na mjestu događaja, Ž. G. je zadobio po život opasne tjelesne ozljede, a A. G. lake tjelesne ozljede.

Optuženi je nastavio dalje pucati te je tako izazvao opću opasnost po druge ljude.

Pripadnici županijskog MUP-a su tijekom pretresa u obiteljskoj kući Joze Jasaka pronašli drugo vatreno oružje, pa je optužen i za nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Nakon prijema pismenog otpravka prvostupanjske presude Tužiteljstvo će odlučiti hoće li izjaviti žalbu na sankciju Vrhovnom sudu Federacije BiH u Sarajevu.

Zbog ubojstava u Grudama dobio 31 godinu zatvora Dnevni.ba.

dnevni.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO