back to top

Vrijedne nagrade za naše inovatore na 21.Međunarodnoj izložbi inovacija u Zagrebu

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu od 12. do 14. Listopada održana je 21. Međunarodna izložba inovacija ARCA, na kojoj je izloženo  više od 200 inovacija i novih tehnologija koje su rezultat rada inovatora pojedinaca, istraživačkih timova iz privatnoga i javnoga sektora, akademske zajednice i znanstvenih ustanova te uspješnih inovativnih kao i tek utemeljenih tvrtki iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Sjeverne Makedonije, Moldavije, Češke, Belgije, Njemačke, Turske, Kine, Irana, Poljske, Srbije, Slovenije. Na njoj su se predstavili i Posušani Branko i Ivan Milićević, kao i udruga izumitelja Hercegovački patent sa sjedištem u Posušju te su u jakoj konkurenciji osvojili nekoliko nagrada i priznanja.

Tako je Branko osvojio srebrnu medalju za univerzalnu utovaračku korpu, dok je zlatna medalja dodijeljena za tihi usisivač prašine iza kojeg stoje članovi navedene udruge. Također, s ovogodišnje međunarodne izložbe inovacija, vraćaju se i s pet certifikata koji potvrđuju vrijednost predstavljene inovacije koji su dodijeljeni Ivanu za dealkoholizator vina, Branku za kamp prikolicu promjenjive visine i teleskopska vrtna hidraulička kliješta, Nikoli Mariću za višenamjensku vrećicu i Zoranu Kutli za “napravu za čeljusti kliješta protiv raširivanja čeljusti”.

Dobitnicima svih ovih priznanja iskrene čestitke!

Objava Vrijedne nagrade za naše inovatore na 21.Međunarodnoj izložbi inovacija u Zagrebu pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO