Vozač se omotao oko stupa; Vatrogasci: ‘Čudo da je ovo preživio, pa uopće nije bio vezan!‘

Vozač (59) čudom je preživio tešku prometnu nesreću koja se dogodila jučer u mjestu Međurača nedaleko od Bjelovara.

Kako doznaje lokalni portal Bjelovar.live, vozač je oko 15.30 sati zbog prevelike brzine prešao na suprotnu stranu ceste, automobilom sletio u lijevi putni jarak i zabio se u betonski stup javne rasvjete.

Od siline udarca, auto se poput papira omotao oko betonskog stupa kojeg je i ‘prepolovio‘, a vozač je ostao zarobljen u smrskanom vozilu.

Na intervenciju su izašli pripadnici Vatrogasne zajednice Općina Nova Rača koji su se trudili što prije izvući ozlijeđenog vozača.

– Oglas –

– Kolegama je trebalo pola sata da prerežu lim i vozaču oslobode noge koje su bile pritisnute. Moram priznati da još nismo imali ovakvu vrstu intervencije, no najbitnije je da je čovjek preživio i da smo pomogli – kazao je Dražen Bengez, zapovjednik vatrogasne zajednice Nova Rača.

Dodaje i kako je na teren izašlo devetero pripadnika dvaju lokalnih DVD-ova, Bulinac i Stara Rača, koji jedini od članova Zajednice posjeduju opremu za tehničke intervencije.

– Oglas –

– Zaista, vozač je čudom preživio ovu nesreću. Inače, nije bio vezan sigurnosnim pojasom – kazao je zapovjednik Bengez.

Iz bjelovarske Opće bolnice ”Dr. Anđelko Višić” su potvrdili kako je 59-godišnji vozač zaprimljen s teškim ozljedama.

– Radi se o otvorenom prijelomu natkoljenice i zatvorenom prijelomu potkoljenice. Ima i ozljede rebara… Pacijent je uspješno operiran i za sada je stabilno – kazali su iz bolnice.

Bjelovar.live piše kako vozač zbog teškog stanja u kojem se nalazio nije mogao biti alkotestiran, već su izuzeti uzorci krvi i urina radi utvrđivanja koncentracije etanola.

– Oglas –

hip.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO