back to top

VIDEO: U Paoči održana tradicionalna proslava

Dan Paoče proslavljen je jučer u ovom broćanskom mjestu. Proslava Dana Paoče, na kojoj se okupe Paočani, Paočenke i njihovi gosti ima dugogodišnju tradiciju, a 29. proslava započela je svečanim misnim slavljem koje je u kapelici Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije predslavio fra Fran Ćorić, mladomisnik koji je za svećenika zaređen 29. lipnja.

U svojoj propovijedi predvoditelj misnog slavlja istaknuo je važnost djeteta te naglasio kako je uz isticanje djece potrebno moliti Boga da u svima nama ne umre dijete, jer svi smo bili djeca te u sebi imamo dijete koje Bog ne odbacuje, nego ga želi blagosloviti. Na lijepim i poticajnim riječima fra Franu Ćoriću zahvalio se fra Nikola Rosančić, župnik župe sv. Blaža Gradnići, koji je također podsjetio na statističke podatke vezane za Paoču u proteklih godinu dana, a prije mladomisničkog blagoslova, fra Fran je istaknuo kako je Paoča blagoslovljena na brojne načina i istaknuo kako je riječ o rodnom mjestu fra Didaka Buntića.

Inače, u organizaciji Dana Paoče sudjeluje cijelo mjesto, dok je nositelj organizacijskih aktivnosti Udruga Dani Paoče. Organizatori su se i ove godine pobrinuli da se svi sudionici proslave ugodno osjećaju uz prigodni domjenak, ali i da se dobro provedu uz nastupe Prijatelja, ženskog vokalnog sastava HKUD Didak i Mate Bulića, glazbenog gosta iznenađenja.

Mate Bulić s radošću se odaziva na pozive za sudjelovanje u proslavi Dana Paoče jer u ovom mjestu uvijek ima prekrasno druženje sa svojim obožavateljima, a njegovi nastupi prerastu u pravo narodno veselje.

Dio ovogodišnje proslave Dana Paoče, zbog lošijih vremenskih uvjeta, nisu bila tradicionalna nadmetanja najmlađih Paočana, Paočana i zetova, te Paočanki i nevjesta u povlačenju konopa, no organizatori su najavili povratak ove tradicije u program jubilarnog 30. Dana Paoče.

Dan Paoče tradicionalno se obilježava prve subote nakon svetkovine Velike Gospe, a dio jubilarne proslave zasigurno će biti mještani ovog mjesta i njihovi mnogobrojni prijatelji i uzvanici, baš kao i svih ranijih godina. Ove godine organizaciju Dana Paoče podržali su brojni sponzori, prihod za organizaciju proslave povećan je i licitacijom za pršut, kao i tombolom sa bogatim nagradnim fondom.

The post VIDEO: U Paoči održana tradicionalna proslava appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO