VIDEO | Čapljinac izazvao raspravu na TikToku: “Evo kako su Hercegovci Hrvati”

Hrvoje Dadić, tiktoker iz Čapljine, koji studira i živi u Splitu, odlučio se obratiti svima onima koji se pitaju “kako Hercegovci mogu biti i Hrvati”.

“Količina ljudi kojima nije jasno kako Hrvati mogu živjeti van Hrvatske je fascinantna. Nisam mislio odgovarati na ovakve komentare, ali kad sam vidio da ih ima 120, a od toga 115 ovakvih, odlučio sam da vas moram educirati”, započeo je.

“BiH je država tri naroda. Bošnjaci, Srbi i Hrvati. Kako imamo tri naroda, tako imamo i tri službena jezika. Imamo i tri predsjednika, svaki je za jedan od ta tri naroda…

I tako iako ja živim u Bosni i Hercegovini, nisam Bosanac, odnosno nisam Bošnjak. Imam hrvatsku osobnu, ne bosansku, pričam hrvatski jezik. U školi sam učio na hrvatskom, a ne na bosanskom. S knjigama po hrvatskom planu i programu”, rekao je.

“Zaključak, kako ima Hrvata svugdje u svijetu, tako ih ima i u BiH, samo što ih tamo, odnosno u Hercegovini ima najviše, logično, nakon Hrvatske”, zaključio je pa dodao: “A ovi sad Hrvati koji iz Hrvatske koji će pitati da su Hercegovci uništili Hrvatsku i da samo traže veze – i vi bi da vam se može. To je to, glasajte za HDZ na izborima.”

“A mjesto rođenja?”

Njegova snimka izazvala je popriličnu raspravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ti si katolik, kakav Hrvat? Zemlja ti je BiH”, “Ako si ti Hrvat, ja sam Beyonce”, “Je li onda musliman koji se rodi u Hrvatskoj Arap? Nacionalnost ne bi trebala imati veze s vjerom”, “A što ćemo s mjestom rođenja? Koliko znam, piše ti BiH. To je onda dvojno državljanstvo”, “Nisi ti Hrvat, ti si katolik”, pisali su oni koji se nisu složili s tiktokerovim objašnjenjem.

Drugi su stali u njegovu obranu. “Bravo, tako je”, “Mate Rimac, Marin Čilić, A. B. Šimić… Svi kao ponos Hrvatske, a Hercegovci”, “Ma ne možeš ti to njima objasniti, ni ne trudi se”, tvrdili su.

Bilo je i onih kojima je najviše zasmetala “šala” na kraju videa. “Znam da vam HDZ napravi fine sendviče i čak vas nakon glasanja odvede u shopping, al ajde nam nemojte ‘pomagati’ na izborima i ostanite doma”, poručili su mu.

@hrvojedadic Odgovori @sume ne mogu vjv da ovo moram objašnjavat #fyp #trending #tiktokhrvatska ♬ original sound – hrvojedadic

Objava VIDEO | Čapljinac izazvao raspravu na TikToku: “Evo kako su Hercegovci Hrvati” pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.neteKatalozi

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO