Udruga Zagomila iz Gruda nabavkom rasvjete i zaštitne ograde završila projekt sportskog igrališta u Zagomili

Projektom “Dovršetak sportskog igrališta Zagomila”, Udruga Zagomila i Centar za građansku suradnju su nabavili LED rasvjetu koja je postavljena oko igrališta. Također, nabavljena je i postavljena zaštitna ograda.

2010. godine osnovana je Udruga za poticanje izgradnje i održavanje komunalne infrastrukture „Zagomila“ iz Gruda. Udruga se bavi projektima od značaja za lokalno stanovništvo, a od početka svog funkcioniranja radili su na projektima kao što je uređenje trga, rekonstrukcija dječjeg igrališta, nasipanje i asfaltiranje cesta, postavljanje rasvjete, uređenje mrtvačnice i slični projekti. Također, uključivali su se i u ostale aktivnosti, humanitarne, društvene,.. koje su od velike važnosti za cijelu zajednicu.

Postavljanjem rasvjete i ograde, učinkovitost i sigurnost korištenja igrališta, omogućeno je svim dobnim skupinama, tijekom dana i noći.

Kao doprinos projektu, Udruga Zagomila uz financijsku podršku Mjesne zajednice „Dragićina“ i Općine Grude platili su 33% računa za nabavke rasvjete i ograde. Udruga Zagomila je ovim projektom završila izgradnju igrališta koje je sada kompletirano, sigurno i dostupno za korištenje svim stanovnicima/cama Gruda.

Ukupna vrijednost projekta je 10.891,71 BAM, od čega je iznos granta 6.116,63 BAM, doprinos MZ Dragićina i Općine Grude je 3075,08 BAM, a volonterski doprinos članova i stanovnika iznosi 1700,00 BAM.

Osnaživanjem kapaciteta organizacija civilnog društva i mjesnih zajednica te uključivanjem građana/ki i aktera iz zajednice u rješavanje lokalnih problema potičemo zajednički rad na lokalnom razvoju i promoviramo pozitivne primjere društvene angažiranosti u zajednicama.

Projekt „Dovršetak sportskog igrališta Zagomila“ Udruga za poticanje izgradnje i održavanje komunalne infrastrukture Zagomila iz Gruda realiziran je u okviru USAID projekta „Snaga lokalnog – Zajedno za lokalni razvoj“ koji implementira Centar za građansku suradnju iz Livna i Udruženje građanki „Grahovo“ iz Bosanskog Grahova.

Post Udruga Zagomila iz Gruda nabavkom rasvjete i zaštitne ograde završila projekt sportskog igrališta u Zagomili je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Evo za koliko će se povećati mirovine 15. travnja u Federaciji BiH

Prema Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju, 15. travnja...

Posušje: Odigrana predstava „Heroji ne plaču“ Biskupijskog pokreta mladih

Druga po redu predstava 15. Festivala religiozne drame pod...

FOTO | Povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja prvašići ugostili neumske stomatologinje

Svjetski dan oralnog zdravlja obilježen je u Osnovnoj školi...

Održan predramazanski koncert konjičkih osnovaca

Predramazanskim koncertom horova iz šest osnovnih škola s područja...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo