UABNOR: Tužilaštvo HNK-a treba javnost obavijestiti o počiniocima rušilačkog terorističkog čina na Partizanskom spomen groblju

Juče su se navršila dva mjeseca od rušilačkog terorističkog čina na Nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine – Partizansko spomen groblje u Mostaru. Još nema informacija o rezultatima istrage, stoji u saopštenju UABNOR-a Mostara.

“Nismo i ne možemo biti zadovoljni saopštenjem da je istraga u toku i da je tužilaštvo formiralo predmet. Građani imaju pravo znati dokle se došlo, jer rušilački pohodi na ovaj spomenik traju punih 30 godina i kontinuirano je istraga u toku. Tim više što je nakon posljednjeg rušilačkog pohoda ministar unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, u izjavi datoj medijima, rekao da policija uvijek otkrije počinioce, a da to zapne u daljoj proceduri. Zapravo je lopticu prebacio na nadležno Tužilaštvo.

Ako je to tako, onda insistiramo da javnost bude upoznata sa svim relevantnim informacijama o počiniocima, jer stanje šutnje unosi nemir i stvara atmosferu nepovjerenja u gradu, što nikome normalnom ne odgovara izuzev, ako i to nije dio predizborne kampanje koja je uveliko počela.

Ukratko, insistiramo na hitnom informisanju javnosti o toku i rezultatima istrage”, navodi se u saopštenju.

()

UABNOR: Tužilaštvo HNK-a treba javnost obavijestiti o počiniocima rušilačkog terorističkog čina na Partizanskom spomen groblju Nova Sloboda.

novasloboda.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Dnevni horoskop za 10. decembar 2022. godine

OVAN Posao Otvoreni ste za svaki razgovor koji nudi rješenje. Strasti...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo