U ŽZH raste broj korisnika mjere za treće i svako iduće dijete

Obiteljima s troje i više djece iz Proračuna Županije Zapadnohercegovačke danas je isplaćeno 813.500 konvertibilnih maraka.

Kako su naveli iz Ministarstva financija Županije Zapadnohercegovačke, riječ je o isplati novčane potpore za mjesec studeni. U pitanju je nova demografska mjera čija je primjena u ovoj županiji počela nedavno.

Naknadu od 500 konvertibilnih maraka za mjesec listopad dobilo je 1609 djece s područja Ljubuškog, Gruda, Širokog Brijega i Posušja, dok je za studeni taj broj porastao na 1627.

Navedena mjera u vidu potpore obiteljima s troje i više djece definirana je Zakonom o zaštiti obitelji s djecom kojeg je Vlada Županije Zapadnohercegovačke donijela u srpnju ove godine.

Radi se o vrsti mjesečnog dječjeg dodatka na kojeg ima pravo svako treće, četvrto i sljedeće dijete u obitelji s područja ove županije do navršenih sedam godina života, a kako bi ostvarila pravo na ovu potporu obitelj treba imati prebivalište na području Županije Zapadnohercegovačke najmanje tri godine prije podnošenja zahtjeva koji se može podnijeti svakim radnim danom u nadležnom Centru za socijalni rad.

Pravo na naknadu se ostvaruje od prvog dana sljedećeg mjeseca po podnošenju zahtjeva.

Izmjenama i dopunama proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2022 godinu na stavci koja se odnosi na potporu obitelji s troje i više djece izdvojeno je 3.300.000 konvertibilnih maraka, dok će prema riječima dopredsjednika Vlade ŽZH I ministra financija Tonija Kraljevića u idućoj godini ta stavka iznositi više od 10 milijuna KM.

  Talijanski veleposlanik posjetio Posušje

novorođenčad djeca MUP ŽZH dječji doplatak porodiljne naknade

Post U ŽZH raste broj korisnika mjere za treće i svako iduće dijete je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo