U Konjicu večeras svečano otvoren 13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju (Fly fishing) 2023

13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju održava se od 09. do 11. juna na rijeci Neretvi u Glavatičevu

U okviru Manifestaciji Dani Grada Konjica, večeras je svečano otvoren 13. KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju (Fly fishing) 2023., u organizaciji Sportsko ribolovnog Saveza BiH. Domaćin ove manifestacije koja se po drugi put održava u Konjicu je OSR Grada Konjica, a realizuje se uz podršku Grada Konjica. Ovogodišnji KUP održava se od 09. do 11. juna na rijeci Neretvi u Glavatičevu, a učešće će uzeti 18 grupa, odnosno 54 učesnika iz 6 zemalja svijeta.

Večerašnju manifestaciju svečano je otvorio predsjednik Sportsko ribolovnog Saveza BiH Danijel Kobačić, koji je svim učesnicima poželio sreću u takmičarskom dijelu, a koje se održava naredna dva dana kada je predviđeno mnogo aktivnosti koje će se održati na potezu od Kašićkog do Novog Mosta u Glavatičevu.

Predsjendik Sportsko ribolovnog Saveza BiH Danijel Kobačić

Nakon deset godina, KUP se održava ponovno u našem gradu, a domaćin je OSR Grada Konjica. Predsjednik Skupštine OSR Hrabren Kapić kazao je za radiokonjic.ba da ovogodišnji KUP Jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju broji znatno više grupa i učesnika, odnosno ribolovaca u odnosu na 2013. godinu kada je u Konjicu prvi put bio organizovan KUP. „Zadatak nas kao domaćina je bilo uređenje staze od Kašića mosta do Novog mosta u Glavatičevu. To je staza koja je duga oko 6.5 kilometara, a koju smo uredili i pripremili u saradnji sa JKP „Standar“ Konjic, aizvršeno je i poribljavanje tog dijela. Ove godine učešće je uzelo 54 učesnika, ribolovaca iz 6 zemalja, imamo 18 grupa, iako smo trebali imati 19, ali jedna grupa iz Makedonije je otkazala. Međutim, u Glavatičevu će biit i gosti i zvanice koje su došle u pratnji ovih ekipa, tako da ćemo brojati siguro više od 54 učesnika“ dodao je Kapić.

u konjicu večeras svečano otvoren 13. kup jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju (fly fishing) 2023
Predsjednik Skupštine OSR Konjic Hrabren Kapić

Đorđe Klepić predsjednik Ribolovne asocijalcije Jadransko-podunavskih zemalja „RAJP“ iskazao je zadovoljstvo što se 13. Kup Jadransko-podunavksih zemalja u mušičarenju (Fly fishing) održava u Konjicu, jer kako je kazao, sa ribolovcima iz pomenute Ribolovne asocijacije obišao je 15 zemlja, a najviše uživa u našem gradu na rijeci Neretvi.

„Ovo je prije svega prvo druženje na nivou svih Repulika bivše Juoslavije, tako da se skoro svi dobro i poznajemo. Savko druge godine ovaj kup se oranizuje u drugoj državi i gradu, a evo drugi put smo u Konjicu. Ovo je prilika da se ribolovci druže ali svakako i rezultati ne izostaju iza svega“ poručio je Klepić.

u konjicu večeras svečano otvoren 13. kup jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju (fly fishing) 2023
Đorđe Klepić predsjednik Ribolovne asocijalcije Jadransko-podunavskih zemalja „RAJP“

Ovogodišnji KUP podunavskih zemalja u mušičarenju se organuzuje uz podršku Grada Konjca, a na otvaranju se prisutnima obratio gradonačelnik Konjica Osman Ćatić. Čestitajući organizatorima na ovom događaju, i zaželjevši sreću svim takmičarima, istaknuo je da je OSR Konjic poklonila za 641 rođendan svom Gradu Konjicu pomenutu manifestaciju.

„Cilj Grada Konjica je da ovakve i slične manifestacije koje se održavaju u okviru Dana Grada Konjica, pređu granice BiH pa i Regije. U ovoj manifestaciji, učešće je uzelo šest zemalja, i na takav način želimo da damo doprinos promociji Konjica. Drago mi je što će učesnici pored programa manifestacije, obići i kulturno-historijsko naslijeđe našeg grada“ izjavio je za radiokonjic.ba gradonačelnik Ćatić.  

u konjicu večeras svečano otvoren 13. kup jadransko-podunavskih zemalja u mušičarenju (fly fishing) 2023
Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić

radiokonjic.ba

09.06.2023.

radiokonjic.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO