U Glavatičevu obnovljeni skoro svi viseći žičani mostovi

Nakon poplava iz 2021.godine koje su uništile skoro sve žičane viseće mostove, Gradska uprava i mještani učestvovali u njihovoj sanaciji

Prije skoro dvije godine, početkom novembra 2021. na području Konjca je došlo do velikih poplava prilikom čega su nastale i velike štete. Tada smo izvještavali o prekinutim saobraćajnim komunikacijama, uništenim ribnjacima, odnesenim mostovima na području Glavatičeva, a danas, dvije godine kasnije – skoro sve žičare su obnovljene. Na obnovi se radilo po prioritetima a radovi su finansirani od strane gradske uprave i fizičkih lica poručio je predsjednik MZ Glavatičevo Emin Hebibović.

„Prije skoro 2 godine nekoliko konjičkih područja je poplavljeno, Neretva je nosila sve pred sobom, pa i viseće mostove, skoro sve viseće mostove je odnijela u Glavatičevu. Od nekih je ostala sajla, a na nekima ni ona nije izdržala. Danas su na području Glavatičeva skoro svi obnovljeni. Posljednji obnovljeni viseći most je u Ribarskom polju koji spaja Bijelo Brdo i selo Ribare što je od velikog značaja za tamošnje stanovništvo a to je finansirao Grad Konjic. Tokom prošle godine je obnovljena žicara u selu Lađanica, što je također finansirao Grad Konjic, dok su sanaciju žicare Maoč finansirala fizička lica. Na sličan način je prošle godine obnovljena i žicara Tin. Od uništenih visećih mostova još je za sanaciju preostao onaj na prijelazu Laze ispod Vranješine. Taj prelaz se tiče lovaca, ribolovaca i turista, tu nemamo stanovnika koji bi je svakodnevno koristili pa i nije bila prioritet, ali nadamo se da će i ona uskoro biti riješena“ pojasnio je gospodin Hebibović.

u glavatičevu obnovljeni skoro svi viseći žičani mostovi
Emin Hebibović, predsjednik MZ Glavatičevo

radiokonjic.ba

06.10.2023.

amra@radiokonjic.ba

radiokonjic.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO