back to top

Tužiteljstvo provjerava tko je sve i kako zaposlen u Graničnoj policiji BiH

Tužiteljstvo BiH je zaprimilo prijavu o nepotizmu u Graničnoj policiji BiH, konkretno o zapošljavanju članova obitelji trenutnih i bivših uposlenika ove policijske agencije, javlja Klix.ba.

“Prijava je zaprimljena, izvršit će se provjere, više informacija ne možemo davati. Kada bude donesena tužiteljska odluka, javnost će biti informirana”, rečeno je iz Tužiteljstva BiH.

Klix doznaje da je sedmero članove uže obitelji uposlenika Granične policije je dobilo rješenje o radnom odnosu nakon Javnog oglasa za prijem zaposlenika u lipnju 2023. godine koji je finaliziran u srpnju.

Tužiteljstvo također provjerava navode da li su u Komisiji za izbor zaposlenika bili i aktualne ili bivše radne kolege roditelja djece koja su primljena u stalni radni odnos u Graničnoj policiji.

Sedam kandidata, članova obitelji trenutnih ili bivših uposlenika u GP BiH, je dobilo radno mjesto u Upravi za administraciju.

Iako je komentar zatražen i od Granične policije BiH i direktora Mirka Kuprešakovića, još prije 14 dana, odgovor nikada nije stigao, dok na telefonske pozive glasnogovornica GP BiH ne odgovara.

Klix podsjeća da je Graničnu policiju BiH prošle godine potresla velika afera u akciji “Konak” zbog namještanja natječaja za prijem kadeta, a sve je rezultiralo potvrđenom optužnicom za visoku korupciju u predmetu Rejhan Raković i ostali.

Post Tužiteljstvo provjerava tko je sve i kako zaposlen u Graničnoj policiji BiH je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO