back to top

Tužiteljstvo BiH provjerava tko je i kako zaposlen u Graničnoj policiji

Tužiteljstvo BiH je zaprimilo prijavu o nepotizmu u Graničnoj policiji BiH, konkretno o zapošljavanju članova obitelji trenutnih i bivših radnika ove policijske agencije, saznaje klix.ba.

“Prijava je zaprimljena, izvršit će se provjere, više informacija ne možemo davati. Kada bude donesena tužiteljska odluka, javnost će biti informirana”, rečeno je portal iz Tužiteljstva BiH.

Sedam članove uže obitelji radnika Granične policije je dobilo rješenje o radnom odnosu nakon Javnog oglasa za prijem radnika u junu 2023. godine koji je završen u julu.

Tužiteljstvo također provjerava navode da li su u Komisiji za izbor radnika bili i aktuelne ili bivše radne kolege roditelja djece koja su primljena u stalni radni odnos u Graničnoj policiji.

Sedam kandidata, članova obitelji trenutnih ili bivših radnika u GP BiH, je dobilo radno mjesto u Upravi za administraciju.

Graničnu policiju BiH prošle godine potresla velika afera u akciji “Konak” zbog namještanja natječaja za prijem kadeta, a sve je rezultiralo potvrđenom optužnicom za visoku korupciju u predmetu Rejhan Raković i ostali.

Osumnjičeni se terete zbog krivičnih djela zloupotrebe položaja ili ovlasti, primanja dara i drugih oblika koristi i protuzakonitog posredovanja, koja se odnose na koruptivna ponašanja i aktivnosti prilikom natječaja za prijem radnika u Graničnu policiju BiH.

Objava Tužiteljstvo BiH provjerava tko je i kako zaposlen u Graničnoj policiji pojavila se prvi puta na Čapljinski portal.

caportal.net

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO