Tužilaštvo HNK: Postupamo po prijavi Future

Tužilaštvo HNK; foto: arhiva – ilustracija

Sarajevo/Mostar — Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) su za portal “Dnevnog avaza” potvrdili informacije koje su danas iznesene na press-konferenciji “Future” u Mostaru o tome da je Federalno tužilaštvo krivičnu prijavu koju su podnijeli iz ovog Udruženja proslijedili njima na nadležno postupanje.

Međutim, kako su naveli, nisu tačne informacije da se u vezi te krivične prijave ne postupa.

“Tužilaštvo postupa po prijavi i od Federalne uprave policije (FUP) su zatražene provjere navoda iz prijave te u tom cilju i pribavljanje određene dokumentacije”, kazali su “Avazu” iz Kantonalnog tužilaštva u Mostaru.

Podsjećanja radi, iz “Future” su kazali da im je iz Federalnog tužilaštva odgovoreno da su njihovu krivičnu prijavu proslijedili Kantonalnom tužilaštvu što je izazvalo njihovo razočarenje, jer, prema tvrdnji Marina Bage, predsjednika “Future”, s tom pravosudnom institucijom imaju vrlo loše iskustvo.

Krivične prijave “teške” pola milijarde KM, kako su naveli, podnijeli su protiv čelnika ZZO-a HNK i Vlade HNK zbog sumnji na niz koruptivnih krivičnih djela u oblasti zdravstva. Kako su ustvrdili, ugovori za zdravstvene usluge se sklapaju bez javnih nabavki, a novac namijenjen za zdravstvo u iznosu od 100 miliona KM na godišnjem nivou nezakonito troši. Prijavom je obuhvaćen period od pet godina.

(StarMo)

starmo.ba

eKatalozi

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Najnovije vijesti

Možda Vas zanima

DOBRO vam hladno i razmjerno vedro nedjeljno jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je minus 4 stupnja, puše bura i hladnoća...

Preporučeno vamaISTAKNUTO
Možda bi vam se svidjelo