back to top

Trener karatea omiljen kod djece je posljednji osumnjičeni za otmicu i ubojstvo Vanje

Peti osumnjičeni za kidnapiranje i ubojstvo djevojčice Vanje Gorčevske (14), koji se nalazi u pritvoru, identificiran je kao Bore Videvski, sportaš iz Velesa, koji je, prema navodima tamošnjih medija, uhićen u svojoj školi sporta za borilačke vještine.

Vidovski je jedan od trojice privedenih osumnjičenih, među kojima su Velibor Manev i Vlatko Kešišev. Sva trojica su, osim za otmicu, osumnjičena i za dvostruko ubojstvo — 14-godišnje Vanje Gorčevske i frizera iz Velesa, 74-godišnjeg Pančea Žeževskog.
On je na svojim profilima kačio fotografije sa djecom koju je obučavao borilačkoj vještini. Komentari ispod fotografija svjedoče da je osumnjičeni Bore bio majstor u sportu, kao i da su ga polaznici i njihovi roditelji obožavali, piše Blic.

Njima je određen pritvor od 48 sati, dok je za glavnim osumnjičenim Ljupčom Palevskim-Palčom izdana međunarodna potjernica zbog navoda da je pobjegao u Tursku ili Bugarsku.

Uloga Videvskog u zločinu koji je šokirao regiju za sada nije poznata, ali se po objavama na društvenim mrežama može vidjeti da je bio aktivan čovjek koji se bavio sportom i disciplinom.

Također je dijelio motivacijske poruke i fotografije.

„Pritvor od 48 sati određen je radi obrade dokaza i obdukcije tijela, nakon čega će MUP izaći sa odgovarajućim izvještajem i javno tužiteljstvo otvoriti postupak, nakon čega će moći ispričati više detalja. Sada se vodi preliminarna istraga. Za licem koje se ne nalazi u zemlji u kojoj je podatak sporan bit će raspisana i međunarodna potjernica“, naveo je makedonski tužitelj Gavril Bubevski.

Podsjetimo, prethodno je ministar policije Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski rekao da se otac ubijene Vanje Gorčevske (14), Aleksandar, sumnjiči da je organizirao njezinu otmicu. Njemu je također određen pritvor od 48 sati, a prilikom dovođenja na sud, pokazao je sramni gest.
Kako se vidi na snimku iznad, Videvski je krišom doveden u sud. On je, kako je „Blic“ ranije pisao, proveden u sudnicu preko garaže zgrade suda, a zatim u lift do trećeg sprata.

Jedini osumnjičeni koji je doveden preko parkinga suda je Velibor Manev. On je bio prvi koji je izveden. Riječ je o osobi koja se družila sa Ljupčom Paleskim-Palčom, i koja je davala informacije o planiranju i izvršenju otmice, a potom i ubojstva. Palčo i Manev imaju zajedničke fotografije na društvenim mrežama.

Prema pisanjima portala „Fokus“, sva trojica se nalaze u odvojenim prostorijama, kako ne bi bili meta pobune ostalih zatočenika. Neki od njih su se žalili i na zdravstvene probleme, ali nisu imali većih poteškoća.

Objava Trener karatea omiljen kod djece je posljednji osumnjičeni za otmicu i ubojstvo Vanje pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO