Tragedija u Beču: Dječak (4) porijeklom iz BiH pao sa četvrtog kata zgrade

Dječak, star četiri godine, sinoć kasno pao je sa četvrtog kata stambene zgrade u bečkom naselju Otakring i trenutno se nalazi u bolnici sa teškim povredama glave.

Kako stoji u policijskom izvješću, sve se dogodilo sinoć u 23:15 dok su se majka (26), državljanka BiH i očuh (29), austijski državljanin prepirali na stubištu zgrade.

Dječak ostao sam

Sadržaj članka (otvori)

Dječak je ostao sam na četvrtom katu, vjerojatno se popeo na klupicu ispod otvorenog prozora i pao.

Prvi u pomoć su mu pritrčali radnici ugostiteljskog objekta u zgradi. Feliks (24), konobar u baru Fania, čuo je djetetov vrisak i još se pitao šta se događa. Dok je čistio baštu paba dogodila se drama.

– Oglas –

– Odlagao sam stolice u stranu kada sam krajičkom oka primijetio da nešto leti kroz prozor – rekao je očevidac.

Dječak koji je ispao kroz prozor sletio je na beton u baštu lokala, konobaru gotovo pred noge.

– Oglas –

Majka je “užasno vrištala”

– Bio sam potpuno šokiran kada sam vidio da je to ljudsko biće – nastavio je Feliks za oe24.at.

Dvije žene, koje su bile su gošće lokala, prepoznale su ozbiljnost situacije i odmah priskočile u pomoć. Majka (26) i njen 29-godišnji partner, dječakov očuh, također su se pojavili kada je stigla pomoć.

– Htjela je otići do svog djeteta i užasno je vrištala – rekao je očevidac. Vjeruje da su potom taksijem pratili hitnu pomoć.

Policija je majku i očuha prijavila javnom tužiteljstvu, a obaviješten je i tamošnji Centar za socijalni rad. Osim izjave da ima povrede glave, nema drugih informacija o stupnju dječakovih povreda, prenose Nezavisne novine.

– Oglas –

hip.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO