Tko se potpiše, olako ne piše – osvrt na reakciju Doma zdravlja Tomislavgrad

Drago mi je zbog zbog reakcije Doma doma zdravlja Tomislavgrad i prihvaćam sve osim „olako“.

Ako ovo preraste u polemiku moj mali prst i to lijeve ruke će postati najvažniji mali prst na svijetu

Piše: Božo Krajina/Tomislavcity

Reakcija Uprave našega Doma zdravlja koja je uslijedila nakon moga teksta o malom prstu lijeve ruke nije me iznenadila, naprotiv sasvim sam je očekivao. Obrazloženja su na mjestu i u potpunosti ih prihvaćam. Nije demantirano da se ne plaća pregled uz dodatak koji mi nije rečen, a to je ako pacijent na tome inzistira, a liječnik procijeni da nije neophodan i hitan. I neka, sve jasno. U prstu je prestalo lupati, a za paralizu ću se pobrinuti za koji dan. Kad ne boli, može čekati.

Općenito, što se tiče Doma zdravlja, počest sam gost zbog raznih tegoba i nisam imao nikakvih zamjerki na bilo kojega zaposlenika. Uz  liječenje ne nedostaje ni ljubaznosti, pa niti empatije.

Ono što ostaje nejasno je imati osiguranje, dodatno platiti godišnju markicu i onda opet daj pet, daj sedam, daj dvadeset. To je ljudima i meni nejasno i imaju pravo propitkivati zašto ako imam osiguranje, imam markicu? Ako je odgovor na ovo zašto suvisao i razložan, onda ne smeta ni pet, ni sedam ni sto. Nije upitno postupanje po zakonu i protokolu, upitna je valjanost takvih zakona i protokola, i dopustit ćete mi pravo da ih propitkujem, pa i na ovaj magareći način. Ili su možda protokoli i zakoni nepromjenjive istine koje se ne smiju propitkivati? Na takav dogmatizam ne pristajem u demokratskom društvu. Valjda smo još to, ili sam možda u zabludi?

Zato sam zadovoljan vašim obrazloženjem i pozivam ljude da pažljivo pročitaju i nešto nauče.

Jedino me smeta konstatacija u formi apela  žiteljima „da olako ne objavljuju razne tekstove, jer se takvim činom zbunjuje javnost…“  Neko olako piskaralo i raznorazno zabadalo?

Izgleda da smo kao društvo smetnuli da mediji i postoje kako bi propitkivali, a onaj o kome se piše ima pravo odgovoriti, pojasniti, demantirati. Pravo da propitkujem sam iskoristio ja, pravo da odgovorite vi. Na dobitku su moji čitatelji i istovremeno vaši pacijenti. Apel je lijepa, nije agresivna riječ, ali ništa nisam napisao olako. Moje je pisati i propitkivati, pa makar i ne bio u pravu. Nemojte mi to pravo oduzimati ni na koji način i to na korist sviju nas.

Ovo je izvrsna prigoda da kažem svoj stav o pisanju. Ne briga me što pišu oni s pseudonimom i anonimno. Nikada i ništa na takav način neću napisati, samo s imenom i prezimenom.

Mislim da ova tema neće izazvati tematsku trakavicu.

Koja „bura“ oko malog prsta! I to pomoćne ruke… Kada malo razmislim možda bi nastavak polemike bio prava stvar? Moj mali prst bi možda mogao postati najvažniji mali prst lijeve ruke – planetarno popularan.

Pozdrav, i moje iskreno poštovanje!

Objava Tko se potpiše, olako ne piše – osvrt na reakciju Doma zdravlja Tomislavgrad pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO