Sud u Ljubuškom ponovno odlučuje o pritvoru za Denisa Buntića

Ponovno će se odlučivati o pritvoru za Denisa Buntića kojeg je prošli petak za nasilje u obitelji rijavila supruga Klara Buntić.

Žalba Županijskog tužiteljstva ŽZH je uvažena, Rješenje Općinskog suda u Ljubuškom ukinuto i predmet je vraćen sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanje, rekao je Josip Aničić, tužitelj Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg – govoreći o slučaju Denisa Buntića koji je prijavljen za nasilje u obitelji, a za kojeg je Tužiteljstvo tražilo pritvor.

Podsjetimo, sud u Širokom Brijegu odbio je zahtjev za izuzećem suda u Ljubuškom u slučaju Denisa Buntića. Sudsko vijeće Županijskog suda u Širokom Brijegu kojim je predsjedavao Franjo Ravlija u srijedu je odbacio zahtjev Općinskog suda u Ljubuškom za delegaciju stvarno nadležnog suda za postupanje u tom predmetu.

Zahtjev Općinskog suda u Ljubuškom je odbačen zbog činjenice da je prijedlog za, praktično, izuzećem podnio predsjednik Izvanraspravnog vijeća, koji za to nije ovlašten.

Iz Tužiteljstva ZHŽ su u utorak naveli da su žalbu uložili zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka i zbog pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

Predloženo je da Izvanraspravno vijeće nadležnog suda uvaži žalbu, pobijano rješenje ukine i predmet vrati sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanje ili pak da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor, rečeno je iz Tužiteljstva ZHŽ.

Razlozi za određivanje pritvora su, kako su ponovili, opravdana bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na iste i opravdane bojazni da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

Sud u Ljubuškom ponovno odlučuje o pritvoru za Denisa Buntića Dnevni.ba.

dnevni.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO