back to top

Stižu nova poskupljenja, moglo bi doći i do skuplje struje

Dolaskom jeseni i predstojećom zimom stižu i nova poskupljenja za građane Bosne i Hercegovine.

Ovakve informacije sve manje iznenađuju, a građani se snalaze kako bi preživjeli novi val poskupljenja. Višemilijunski gubici Elektroprivrede BiH mogli bi dovesti do skuplje struje. Hoće li cijene energenata porasti i kakva nas zima očekuje?

Najavljena poskupljenja energenata uz sva ostala sve češća poskupljenja tijekom cijele godine zasigurno će predstavljati novi udar na džepove građana.

Trend negativnog poslovanja Elektroprivrede BiH koji se ogleda kroz višemilijunske gubitke koji bi do kraja godine mogli biti veći od 80 milijuna maraka mogli bi značajno utjecati na cijenu električne energije.

Što će to značiti ne samo za cijenu električne energije, što će to značiti i za rudnike i rudare vidjet ćemo. U svakom slučaju trenutno imamo ovu cijenu koju imamo koja je više nekakvog socijalnog karaktera koja je iz tog aspekta držana zbog naših građana i zbog recesije, zbog inflacije koju imamo. I ako dođe do povećanja o tome ćemo morati dobro raspraviti, kaže premijer Federacije BiH Nermin Nikšić.

Ni prognoze struke nisu optimistične. Zbog trenutnih globalnih zbivanja i inflacije poskupljenje energenata je sve izvjesnije.

Očekujem svaki dan da dođu nove cijene i električne energije i plina upravo zbog poremećenih tokova kako u BiH tako i više u našem okruženju odakle nabavljamo plin, pogotovo sada nakon sukoba na Bliskom Istoku sve će više biti prelomljeni i pokidani lanci oprskrbljivanja što će rezultirati poskupljenjem svih onih energenata, proizvoda i usluga koje imamo, smatra Željko Šain sa Ekonomskog fakulteta UNSA.

Za građane u Republici Srpskoj poskupljenja struje neće biti.

Nema poskupljenja (poskupljenja struje?) u 2024. godini, ova godina je već prošla, kaže premijer RS Radovan Višković.

Dok građani čekaju koliko će i hoće li skuplje platiti račun za struju ili plin iz Federalne vlade poručuju da će vođeni prethodnim iskustvom zaštititi najugroženije kategorije stanovništva za koje se cijene neće mijenjati, javio je BHRT.

Post Stižu nova poskupljenja, moglo bi doći i do skuplje struje je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO