back to top

Šta ako – provjeri, za svaki slučaj

U fokusu nove kampanje Wiener osiguranja VIG koja je usmjerena na brigu o ženskom zdravlju je pitanje koje svi često postavljamo – “Šta ako”? i po kojem je Wiener u zadnjih nekoliko godina postao prepoznatljiv.

Ovaj put, odgovor na ovo pitanje, Wiener nudi u pozivu svim damama da “provjere, za svaki slučaj” koristeći kreativu koja adresira potrebu za preventivnim djelovanjem u cilju sprječavanja raka dojke te očuvanja zdravlja i života.

Besplatni pregledi i psihosocijalna podrška

Svim damama koje se u mjesecu oktobru odluče za polisu životnog osiguranja, Wiener osiguranje VIG je osigurao besplatan ultrazvučni pregled dojki ili mamografiju, ovisno od godina života.

Istovremeno, za svaku polisu životnog osiguranja ugovorenu tokom oktobra, Wiener osiguranje VIG izdvaja po 50 KM za psihosocijalnu pomoć ženama oboljelim od raka.

Sredstva izdvojena po polisama životnog osiguranja će biti donirana Savezu žena oboljelih od raka dojke „Iskra“ koje u svojim aktivnostima potiče žene da aktivno brinu o svom zdravlju i daje podršku pacijenticama, članovima porodice i prijateljima kroz različite programe i aktivnosti.

goslim - smršaj zdravo

„Osigurati znači sačuvati, prevenirati. Omogućavanje preventivnih pregleda u mnogočemu predstavlja suštinu osiguravajuće branše – daje priliku prevenciji koja u 90% slučajeva spašava živote. Istovremeno, izdvajanje sredstava za psihosocijalnu podršku ženama oboljelim od raka također jasno govori o suštini osiguravajuće branše – daje nam priliku za solidarnost prema ranjivim kategorijama društva. Zbog toga brojnim aktivnostima u ovom mjesecu, zajedno sa našim klijentima i uposlenicima, skrećemo pažnju na važnost prevencije i blagovremene reakcije u cilju očuvanja života te fizičkog i mentalnog zdravlja.” – istakao je Borislav Doder, generalni direktor Wiener osiguranja.

Edukacija uposlenica

U saradnji sa stručnjacima iz oblasti radiologije i onkologije, Wiener osiguranje VIG je organizovao predavanje za uposlenice Društva čiji je cilj edukacija o faktorima rizika i informisanje o simptomima raka dojke te načinima smanjenja mogućnosti za razvoj ove teške bolesti. Povod za ove aktivnosti nije samo oktobar mjesec borbe protiv raka dojke, nego i stavljanje akcenta na prevenciju.

Prema stručnjacima preventivni pregledi, adekvatno informisanje i razumijevanje važnosti ranog otkrivanja su ključni za pravovremenu dijagnozu u cilju liječenja raka dojke. Razgovor sa medicinskim stručnjakom biće omogućen i učesnicama Woman.Comm konferencije koja se održava krajem oktobra u Sarajevu, a čiji je Wiener sponzor i osiguravatelj.

Životno osiguranje pokriva rizik oboljenja od raka dojke

U okviru inicijative “ružičasti oktobar” Wiener je posvetio pažnju i edukaciji na temu životnog osiguranja koje pokriva rizik oboljenja od raka dojke. Iako niko ne želi razmišljati o bolesti, činjenica je da je rak dojke najčešći oblik karcinoma od kojeg obolijevaju žene.

Wiener program životnog osiguranja “ZA SVAKI SLUČAJ” uz dopunsko osiguranje od težih bolesti pokriva rizik oboljenja od karcinoma uključujući karcinom dojke. U slučaju oboljenja, naknada iz osiguranja može poslužiti kako bi se lakše podnijele sigurne finansijske poteškoće prilikom liječenja ove bolesti.

Savjete o tome kako se finansijski zaštititi kroz program životnog osiguranja sve zainteresirane dame mogu potražiti u poslovnicama Wiener osiguranja širom Bosne i Hercegovine ili putem kontakt forme na wiener.ba

Najnovije vijesti

MOŽDA VAS ZANIMAISTAKNUTO